15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSportDispute pe tema sloganurilor electorale între candidaţii din Chişinău

Dispute pe tema sloganurilor electorale între candidaţii din Chişinău

Campania pentru turul al doilea al alegerilor pentru primăria Chişinău a început cu acuzaţii reciproce şi dispute pe tema sloganurilor electorale între cei doi candidaţi, comunistul Igor Dodon şi primarul în exerciţiu Dorin Chirtoacă, relatează Mediafax.

După ce săptămâna trecută Igor Dodon l-a acuzat pe Chirtoacă de implicare în mai multe cazuri de corupţie, luni, candidatul Partidului Liberal a depus o sesizare la Procuratura Generală în care îl acuză pe rivalul său comunist de uz de fals.

Dorin Chirtoacă susţine că Dodon a prezentat o copie falsă a Monitorului Oficial din România.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale a anunţat că sesizarea de săptămâna trecută a candidatului comunist nu a ajuns la procuratură, iar Igor Dodon spune că nu înţelege cum este posibil acest lucru.

Confictul dintre cei doi a început în urmă cu două săptămâni, în studioul emisiunii “Eu vreau să fiu primar” de la Pro TV, unde Igor Dodon l-a acuzat pe Dorin Chrirtoacă de faptul că ar fi prejudiciat bugetul capitalei cu peste două milioane de euro, achiziţionând troleibuze belaruse printr-o firmă românească.

Totodată, cei doi candidaţi au avut o dispută şi în privinţa sloganurilor pentru turul doi al alegerilor.

Atât sloganul candidatului PL “Înainte cu Dorin Chirtoacă. Votul tău decide!”, cât şi cel al lui Igor Dodon “Am obţinut prima victorie, mergem ferm înainte”, conţin cuvântul-cheie “înainte”.

“În această campanie domnul Chirtoacă este în criză de idei. La început a plagiat sloganul, apoi a urmat războiul panourilor. Acum încearcă să meargă pe aceeaşi abordare. Eu am pregătit panourile şi motto-ul cu mult înainte”, a declarat Igor Dodon.

De cealaltă parte, Dorin Chirtoacă susţine că a venit cu acest slogan cu mult timp înainte. “Vă rog să ridicaţi arhivele, la lansarea mea în PMAN (Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău), prin luna mai încă, mi-am încheiat discursul strigând: “Înainte!”. Mai mult, n-are cum să fie “înainte” cu comuniştii. Înainte poate fi cu Alianţa pentru integrare europeană. Cu comuniştii este numai înapoi”, a mai adăugat Chirtoacă.

Cele mai citite

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...

Trei scenarii pentru Europa

Alegerile europarlamentare din iunie 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei. Există cel puțin trei blocuri de partide care se bat pentru câștigarea puterii în...

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...
Ultima oră
Pe aceeași temă