28.5 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăInternaționalAdunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide...

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează DPA, preluat de agerpres.ro.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a indicat recent că există loc pentru o reformă legislativă în această privinţă.

Conform proiectului legislativ, adulţilor cu o boală ce le pune viaţa în pericol, care sunt capabili să ia decizii pe termen mediu şi a căror durere nu poate fi atenuată, li se va permite să solicite eutanasia.

Ei trebuie apoi să primească un răspuns la cererea lor într-un termen de cel mult două săptămâni. Dacă este posibil, pacienţilor li se va cere să administreze ei înşişi dozele letale.

Subiectul este controversat în Franţa. Administrarea de medicamente fatale unei alte persoane este în prezent ilegală, dar moartea pasivă asistată, de exemplu prin oprirea echipamentelor care ţin o persoană în viaţă sau prin administrarea de analgezice puternice care accelerează moartea ca efect secundar, este permisă.

În următoarele două săptămâni, parlamentarii vor dezbate peste 3.000 de amendamente. Proiectul de lege trebuie apoi depus şi la Senat. Nu este de aşteptat ca proiectul de lege să fie adoptat mai devreme de un an.

Acest demers a fost precedat de un proces lung cu participarea cetăţenilor. O convenţie a cetăţenilor votase cu majoritate în favoarea deschiderii drumului pentru eutanasia activă.

Consiliul de Etică al Franţei a precizat, de asemenea, că aplicarea etică a eutanasiei active este posibilă în anumite condiţii stricte.

Noua lege care permite sinuciderea asistată în Austria, intră în vigoare

Legea care permite sinuciderea asistată a intrat în vigoare în Austria. Adulții care sunt bolnavi în stadiu terminal sau au o afecțiune permanentă, pot opta pentru sinucidere asistată, scrie BBC.

Parlamentul a aprobat legea în decembrie, în urma unei hotărâri a Curții Constituționale.

Practica va fi strict reglementată, fiecare caz fiind evaluat de doi medici, iar unul dintre ei (medici) trebuie să fie expert în medicină paliativă.

Oficialii spun că guvernul a alocat, de asemenea, fonduri pentru dezvoltarea îngrijirii paliative, pentru a se asigura că nimeni nu alege să moară atunci când sunt disponibile alte opţiuni.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Bacalaureatul continuă cu evaluarea competențelor digitale

Prima sesiunea a examenului de Bacalaureat continuă astăzi cu evaluarea competenţelor digitale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine, miercuri...

Președintele Italiei, primit de Iohannis. FOTO

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, și-a început vizita oficială în România, fiind primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. În 2024, România și Italia aniversează 145...

România devine pol regional de transport și logistică datorită investițiilor record ale Guvernului PSD în infrastructura mare

De la preluarea mandatului la șefia Guvernului, Marcel Ciolacu a reușit să mobilizeze resursele țării pentru investiții ce au atins un nivel fără precedent...
Ultima oră
Pe aceeași temă