17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSportCum se repliază USL după gafa colosală a lui Crin Antonescu

Cum se repliază USL după gafa colosală a lui Crin Antonescu

În unanimitate, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au decis că înregistrarea în care fostul premier Emil Boc apare dezbrăcat, în vestiarul unei săli de sport, a încălcat dreptul acestuia la viaţă privată.

Mai exact este vorba de încălcarea Legii audiovizualului şi a Codului de reglementare a conţinutului audiovizual, care stabilesc, printre altele, că furnizorii de programe au obligaţia să respecte libertăţile şi drepturile fundamentale ale omului, „viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine”.

Pentru toate aceste încălcări, CNA a decis să suspende emisia postului Antena 1 timp de 10 minute (la o oră de maximă audienţă, probabil că vineri), iar postul lui Dan Diaconescu a fost amendat, pentru preluarea imaginilor de la Antena 1, cu suma de 200.000 lei.

Puşi în faţa verdictului CNA, care atestă gravitatea situaţiei şi accentuează lipsa de inspiraţie a liderului PNL, Crin Antonescu, reprezentanţii opoziţiei se grăbesc să spună că nu au urmărit emisiunea cu pricina, dar neagă ipoteza că întreaga poveste ar fi avut şi o încărcătură politică, chiar dacă Antena 1 este controlată de Dan Voiculescu.

Reflexul jucătorului de ping-pong

„Reproşez, în calitate de suporter al USL, stilul copreşedinţilor săi – mă refer la Crin Antonescu şi Victor Ponta -, un reflex prea rapid, de jucător de ping-pong, de a sări toată ziua, bună ziua, cu declaraţii. La nivelul lor de maturitate şi faţă de responsabilităţile care-i aşteaptă, e nevoie de mai multă chibzuinţă”, a apreciat, pentru România liberă, deputatul conservator Sergiu Andon.

În opinia acestuia, copreşedinţii USL ar trebui să se sprijine mai mult pe purtătorii de cuvânt sau pe comunicatorii partidelor şi nu ar trebui să mai arate „prea multă bunăvoinţă” în a răspunde la „orice chestiune”.

Declarându-se „împotriva vulgarităţilor de orice gen”, Andon susţine însă că nu ar fi vorba de vreo implicare politică în problema în cauză: „Partidul Conservator nu are nici un amestec în emisiunea domnului Capatos sau cum îl cheamă”.

„Prestaţia generală a lui Crin Antonescu ajută USL”

Întrebaţi şi despre posibilitatea ca gestul lui Crin Antonescu să aducă prejudicii de imagine Uniunii Social-Liberale, reprezentanţii opoziţiei neagă o astfel de posibilitate, deşi admit că nu au văzut emisiunea considerată de CNA drept „încălcarea cea mai gravă din ultimul timp”.

„Nu am urmărit nici emisiunea, nici intervenţia lui Crin Antonescu, dar am convingerea că prestaţia generală a domnului Crin Antonescu ajută USL şi nu o vulnerabilizează”, ne-a declarat vicepreşedintele PC Bogdan Ciucă.

O părere similară are şi senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu, cu adăugirea că liderul PNL ar trebui să manifeste mai multă atenţie. „Nu a adus vreun prejudiciu de imagine USL, dar cred că trebuie să fie mai atent în ce emisiuni intră şi pe ce subiecte. Am înţeles că nu a fost informat cu privire la subiect şi ştiţi cum e: dacă tot intri, trebuie să zici ceva”, a încercat senatorul PSD să-i găsească, totuşi, circumstanţe atenuante lui Crin Antonescu.

În plus, aceasta precizează că Antena 1 poate contesta decizia în instanţă, „dacă se consideră neîndreptăţită”. „A mai făcut-o şi din câte ştiu eu a şi câtigat”, a mai spus Vasilescu.

Circumstanţe a încercat să găsească şefului său de partid şi deputatul PNL Horea Uioreanu. „Nu am văzut emisiunea şi nici intervenţia domnului Crin Antonescu. Nu ştiu în ce context a fost dat filmuleţul, deci nu pot spune că e albă sau e neagră”, a declarat Uioreanu, pentru RL.

Un pic mai tranşant s-a dovedit în aprecieri senatorul Alexandru Mazăre, fratele primarului Radu Mazăre: „Un gest total neinspirat, un gest pe care cred că-l regretă şi care sper să nu se mai repete”.

Antonescu, comentator din postura „de posibil beneficiar al serviciilor SPP”

În şedinţa de joi a CNA, la finalul căreia a fost decisă sancţionarea Antenei 1, realizatorul emisiunii, Dan Capatos, a încercat să explice de ce prezentarea filmuleţului cu Emil Boc nud constituia un subiect şi de ce a considerat necesară intervenţia lui Crin Antonescu: „Am încălcat acum dreptul la viaţă privată tocmai pentru a arăta ce i se poate întâmpla unui prim-ministru. Am vorbit cu domnul Crin Antonescu despre siguranţă”.

Mai exact, liderul PNL ar fi fost solicitat, potrivit lui Capatos, să comenteze înregistrarea „din postura de posibil beneficiar al serviciilor SPP”.

Cele mai citite

#GETHOMESAFE, serviciu dedicat siguranței femeilor. În ce constă acesta

Erika Isac a anunțat joi seara, prin intermediul rețelelor de socializare, lansarea platformei #GETHOMESAFE, în parteneriat cu o firmă privată de pază. Aceasta este...

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...

Un nou sondaj Eurobarometru reflectă opiniile și așteptările cetățenilor UE înainte de alegerile europene

Cel mai recent sondaj Eurobarometru standard arată că europenii doresc ca UE să fie mai puternică și mai independentă. “În special, peste trei sferturi dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă