14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSportCristian Bodea: PNL vrea ca Senatul să dea hotărâre de încuviinţare a...

Cristian Bodea: PNL vrea ca Senatul să dea hotărâre de încuviinţare a arestării lui Şova

Cristian Bodea, senatorul PNL,  a declarat, luni, că partidul său doreşte ca Senatul să ia o decizie de încuviinţare a arestării preventive în cazul lui Dan Şova. În principiu, noi dorim o hotărâre de încuviinţare. PSD, până acum a încercat două hotărâri, prima a fost o nonhotărâre, am contestat şi Curtea Constituţională a decis că trebuie să se dea hotărâre. Au încercat apoi o hotărâre negativă. Nu le-a ieşit nici aceea, Curtea a spus că nu e bune. Ar trebui să încerce acum şi o hotărâre pozitivă, de încuviinţare a arestării preventive”, a spus Bodea, citat de Mediafax.

Cristian Bodea a mai spus că dacă PSD nu este de acord poate ataca la Curtea Constituţională această nouă hotărâre, pentru a vedea dacă este conformă cu Constituţia. Să vedem apoi, să facă ei contestaţie la CC, dacă consideră că nu e bine, şi să spună Curtea dacă o hotărâre de încuviinţare, dată pe Constituţie, este bună sau nu”, a mai adăugat Bodea.

Senatorul liberal i-a acuzat pe social-democraţi că vor să se ascundă prin reluarea votului în cazul Şova. Ei fug, vor să se ascundă prin reluarea votului, pe care îl vor controla la sânge, pentru a-l putea apărara de data aceasta cum trebuie şi definitiv pe Dan Şova”, a menţionat Cristian Bodea.

Senatorul PNL a mai afirmat că, prin reluarea procedurii în cazul Şova, într-o săptămână se poate rezolva acest caz, adăugând că ”PSD se va grăbi, ca să scape de acest schelet pe care îl are în dulap”.

Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru (PSD) a apreciat, luni, că în cazul lui Dan Şova ar trebui reluat votul în plen, după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţională întreaga procedură din 25 martie, când în urma votului nu a fost emisă o hotărâre de respingere a solicitării DNA. Întrebat care este calea de urmat în cazul Dan Şova, după decizia Curţii Constituţionale, vicepreşedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru a apreciat că, după ce Senatul va primi, oficial, hotărârea CC, se va stabili “calea de urmat” în prima şedinţă a Biroului Permanent.

 

Cele mai citite

Ciolacu transmite că soarta colaborării dintre PSD și PNL se discută pe 10 iunie

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, marţi, că pe data de 10 iunie, ziua de după alegerile locale şi europarlamentare, va avea loc...

Reporterul Pro Tv Marius Buga condamnat pentru sex cu doi minori instituționalizați

Jurnalistul Marius Buga a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru sex cu doi minori instituţionalizaţi, conform deciziei luată marţi...

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat. Este în stare gravă. Un agresor a fost reținut

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat și a fost transportat la un spital. UPDATE: Starea premierului Slovaciei este gravă. El a fost internat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă