31.9 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSportComisia Juridică de la Cameră a amânat dezbaterea proiectului privind revizuirea Constituţiei

Comisia Juridică de la Cameră a amânat dezbaterea proiectului privind revizuirea Constituţiei

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a amânat până după 30 septembrie discutarea proiectului privind revizuirea Constituţiei pentru a fi analizate amendamentele care vor fi depuse pentru acest act normativ.

„În ceea ce priveşte proiectul de revizuire a Constituţiei, s-a amânat pentru ca în perioada 1 septembrie – 30 septembrie grupurile parlamentare să poată depune amendamente”, a declarat, luni, deputatul PSD Florin Iordache, vicepreşedinte al Comisiei Juridice.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a hotărât în data de 27 iunie ca, începând cu 1 septembrie, Comisia juridică să finalizeze în termen de 60 de zile raportul asupra proiectului privind revizuirea Constituţiei.

„S-a stabilit ca actul normativ respectiv să urmeze procedura obişnuită. S-a luat în calcul un termen de 60 de zile – fiind un act juridic complex, termen care începe să curgă de la 1 septembrie, urmând ca în această perioadă Comisia juridică, ce a fost sesizată, să întocmească raportul”, declara atunci vicepreşedintele Camerei, Ioan Oltean (PDL).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă