14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportCine este ideologul guvernului USL, în opinia lui Cristian Preda

Cine este ideologul guvernului USL, în opinia lui Cristian Preda

“Nu se ştiu foarte multe despre viitorul guvern, în afara faptului că lista membrilor săi va fi prezentată pe 1 mai şi că la agricultură va fi numit şeful PC, acuzat deja în trecutul recent de gazete că e interesat de agricultură doar pentru că Dan Voiculescu are investiţii importante în acest domeniu. Un lucru e însă sigur. Ştim cine e ideologul noii guvernări”, scrie Cristian Preda pe blogul său, citat de Realitatea.net.

“E vorba despre Adrian Năstase. În timp ce V.Ponta şi C.Antonescu se distrează, ne lasă să înţelegem fostul premier, el însuşi lucrează de zor pentru a contura filosofia noii ere”, scrie Preda.

“Două sunt opţiunile lui Adrian Năstase care sar în ochi din hăţişul de vorbe înşirate în două articole de pe blogul său.

Citeşte şi Năstase: Un audit guvernamental ar preveni ca PDL să pună în cârca USL păcatele proprii

Prima priveşte “încetarea telejustiţiei”. Cum la noi televiziunea a ajuns sinonimul perfect al caracterului public al unei discuţii, indiferent de materia tratată, orice cetăţean raţional înţelege din expresia folosită de fostul premier că domnia sa aşteaptă ca tot ceea ce priveşte justiţia să nu se mai discute vreodată public. Din partea cuiva implicat în mai multe dosare în curs, obiectivul pare a fi o încercare de presiune. Va fi interesant de văzut, de aceea, şi dacă V.Ponta îl va păstra pe eternul Predoiu la Justiţie, şi dacă atitudinea faţă de DNA si procurori se va schimba în viitorul apropiat. Sunt convins că şi ambasada Statelor Unite, şi Comisia Europeană urmăresc cu atenţie aceste subiecte”, spune europarlamentarul PDL.

“A doua opţiune importantă expusă de A.Năstase poate părea surprinzătoare: fostul premier nu ezită să descrie guvernarea lui MRU ca una profund politizată şi lasă să se înţeleagă că V.Ponta ar putea conduce un guvern mult mai puţin partizan, în măsura în care sarcina sa principală ar fi aceea de a organiza alegeri, toate opţiunile fundamentale trebuind să fie amânate până după scrutinul din toamna. Altfel spus, Năstase susţine că o echipă condusă de un lider de partid atât de pătimaş precum V.Ponta ar fi mai credibilă ca guvern strict tehnic decât cea în fruntea căreia se afla independentul MRU, repudiat de PNL şi abandonat de PDL când îi era lumea mai dragă. Vi se pare că, auzind asemenea vorbe, retrăiţi momente din perioada 2001-2004, când guvernul decreta că albul e negru, iar producţia la hectar creştea pe măsură ce Adrian Năstase vorbea? Nu e de mirare: ideologul şef lucrează1 De-abia aştept să-l aud şi pe Crin Antonescu citând, alături de noii săi prieteni Gabriel Oprea & Neculai Onţanu, din înţelepciunea lui Adrian Năstase…Ideologul-şef îi va scrie probabil şi partitura pentru prezidenţiale”, adaugă Preda.

 

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă