12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportCine este Alexandru Nazare, înlocuitorul Ancăi Boagiu

Cine este Alexandru Nazare, înlocuitorul Ancăi Boagiu

Alexandru Nazare s-a născut la 25 iunie 1980, în Oneşti. A urmat Colegiul Naţional “Alexandru-Ioan Cuza” din Focşani.

“Politica este pentru mine o pasiune care creează dependenţă, iar conectarea la realitatea înconjurătoare constituie o necesitate. De aceea, m-am decis să urmez cursurile de Ştiinţe Politice în cadrul SNSPA, Bucureşti, pe care le-am asezonat cu ceva mai multă Teorie Politică, Analize Media, Neoconservatorism şi Relaţii Internaţionale, în cadrul European College of Liberal Arts Berlin, Germania. Chiar dacă se părea că mi-am încheiat studiile, viaţa a continuat să îmi dea lecţii, iar eu le-am primit cu sufletul deschis.

Între 2005-2007 am fost consilier la Ministerul Integrării Europene, 2 ani în care am avut contact direct cu politicile europene şi organizarea administrativă la nivelul Comunităţii. Tot in perioada respectiva am inceput sa activez ca membru PD al Organizatiei Sectorului 2 din Bucuresti. Dupa repetate randuri de alegeri am ajuns sa cunosc foarte bine Sectorul 2.

In 2007 am candidat la alegerile europarlamentare tot din partea PD, Organizatia Sectorului 2, de pe poziţia 20, iar din septembrie 2007, am devenit consilier al delegaţiei Partidului Democrat – Grupul Popular European în Legislativul de la Bruxelles. Din februarie 2008 sunt Presedintele Comisiei de Etica, Statut si Litigii in Organizatia de Tineret a PD-L”, scrie Alexandru Nazare pe blogul său.

“Prietenii mei spun că sunt talentat când vine vorba de povestit; mie îmi place să cred că sunt un bun ascultător. Dar mai bine vă spun de unde se naşte frica mea de zbor, cu avionul sau de orice fel de zbor… Eram într-o excursie cu clasa – asta se întâmpla prin liceu. Era seară târziu, ne simţeam atât de bine încât colegii mei s-au gândit să-mi facă o bucurie şi mai mare. Ştiindu-mă drept o fire independentă, doritoare de a-şi lua zborul din cuibul părintesc, s-au gândit că e momentul să-mi dea un mic impuls, astfel că m-am trezit azvârlit de la etaj, peste balconul hotelului în care eram cazaţi. Imi amintesc si acum un zbor Budapesta-Atena cand, din cauza unor turbulente, avionul a cazut in gol cateva secunde bune. Era trecut de miezul noptii si tocmai se servea cafeaua. Cand m-am dezmeticit camasa mea devenise cafenie si colegul grec de langa mine urla din toti rarunchii…Din fericire pentru mine, evenimentul nu a avut consecinţe grave imediate, însă, efectele secundare le resimt şi astăzi când trebuie să iau avionul Bucureşti-Bruxelles şi invers”, mai scrie Nazare.

In aprilie 2010, Nazare a fost numit secretar de stat in Ministerul de Finante, Responsabil National cu Autorizarea Finantarii (RNAF), coordonator Autoritatea de Certificare si Plata a fondurilor europene, Oficiul de Plati si Contractare Phare, Directia Generala Pregatirea ECOFIN, Directia Generala Legislatie Cod Fiscal, potrivit Hotnews.

In aceasta calitate, a fost adesea reprezentantul Romaniei la reuniunile ECOFIN, reuniunile ministrilor de finante din UE.

In momentul in care Anca Boagiu a devenit ministru al transporturilor, Alexandru Nazare a revenit “sub comanda” acesteia, ca secretar de stat pana in acest moment, cand este propunerea PDL pentru a prelua portofoliul Transporturilor.

 

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...
Ultima oră
Pe aceeași temă