16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportCe spune Aurescu despre fondurile norvegiene pentru România

Ce spune Aurescu despre fondurile norvegiene pentru România

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a declarat, vineri,după întâlnirea cu omologul său norvegian, Børge Brende, că importanţa fondurilor alocate României de către Norvegia, prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European şi Mecanismul Financiar Norvegian, la reducerea decalajelor economice şi sociale, se arată într-un comunicat la Ministerului Afacerilor Externe.

"Dialogul a prilejuit un schimb de opinii cu privire la Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European şi Mecanismul Financiar Norvegian, ministrul Bogdan Aurescu reiterând importanţa fondurilor alocate de Norvegia prin cele două instrumente, care contribuie atât la reducerea decalajelor economice şi sociale, cât şi la dezvoltarea şi consolidarea unor relaţii de durată cu România", precizează sursa citată.

Norvegia acoperă 97% din suma totală de 306 milioane de euro alocată României prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European şi Mecanismul Financiar Norvegian pe durata întregului ciclu de cooperare 2009-2014, termenul de eligibilitate a cheltuielilor pe proiecte, respectiv de implementare a acestora fiind 30 aprilie 2016.

Totodată, Aurescu şi Brende au avut un schimb de opinii cu privire la evoluţiile din R. Moldova, şeful diplomaţiei române evidenţiind că direcţia prioritară de acţiune a României vizează consolidarea parcursului european al Republicii Moldova şi a reiterat importanţa formării rapide a unui Guvern, bazat pe o majoritate stabilă, care "să gestioneze situaţia economică şi procesul de reformă în spirit european", inclusiv aplicarea deplină a Acordului de Asociere şi Liber Schimb UE – Republica Moldova.

Cei doi miniştri au făcut şi o evaluare a situaţiei din Ucraina şi a perspectivelor aplicării acordurilor de la Minsk din februarie. "Ambele state sunt de acord că este necesară aplicarea deplină a acordurilor, evitarea reluării violenţelor şi continuarea procesului de reformă conform standardelor europene a Ucrainei, inclusiv în administraţie şi în sectorul economic", conform MAE.

 

Cele mai citite

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă