16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportBoc: Centru-dreapta poate câştiga alegerile viitoare dacă rezistă tentaţiei populismului

Boc: Centru-dreapta poate câştiga alegerile viitoare dacă rezistă tentaţiei populismului

Premierul Emil Boc a declarat, joi, la reuniunea grupului PPE, că soluţiile pentru viitorul Europei nu pot veni din partea stângii, care este risipitoare de resurse şi generatoare de datorii, el apreciind că partidele de centru-dreapta pot câştiga alegerile dacă rezistă tentaţiei populiste, scrie Mediafax.

“Centru-dreapta oferă mai multă siguranţă prin măsuri reliaste, nu populiste. Centru-dreapta poate câştiga şi următoarele confruntări electorale cu condiţia de a nu ceda în faţa tentaţiei poppuliste şi de a merge până la capăt cu reformele. Cred că oamenii vor prefera soluţiile realiste de centru-dreapta. Soluţiile pentru viitorul Europei nu pot veni din partea stângii risipitoare de resurse şi generatoare de datorii imense care pun în pericol generaţiile următoare”, a spus Boc.

El a arătat că în urmă cu zece ani aprope jumătate din cele 27de ţări care fac parte acum din UE, inclusiv Germania, Italia sau Anglia, erau conduse de guverne de stânga, în timp ce azi partidele de stâga mai conduc doar în şase ţări, respecitv Austria, Spania, Cipru, Grecia, Danemarca şi Slovenia.

Potrivit lui Boc, situaţia actuală se datorează faptului că guvernele de stânga au risipit banii publici şi au împovărat contribuabilii cu datorii inutile, ajungând la situaşia ca, în timp de criză, să aplice aceleaşi măsuri ca partidele de dreapta.

“Ineficienţa stângii se explică şi se află în propirul ei ADN. Stânga îşi propune să distribuie ceea ce încă nu a creat, adică prosperitate şi bogăţie, şi consumă mai mult decât se produce. Aceste elemente regăsite în ADN-ul stângii conduc la colaps. Acum soluţiile petru o guvernare eficientă, care să asigure viabilitate pe termen mediu şi lung, sunt de centru-dreapta”, a spus Boc.

El a arătat că dacă România ar fi continuat în această guvernare politicile fostului guvern, despre care a spus că era “şantajat şi controlat de socialişti”, atunci azi ar fi avut un deficit de minus 14%.

„România va încheai a 2011 cu minus 4,4% şi va porni cu o proiecţie bugetară sub 3% în 2012. Deci o ajustare bugetară de aprope zece procente spune totul despre cele menţionate”, a spus Boc.

El a arătat că, acum, se poate constata că Europa se instalează la centru-drepata şi a opinat că acest lucru nu este o alunecare, ci o înrădăcinare.

Cele mai citite

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...

VIDEO. Andreea Marin a dezvăluit secretul prin care își ține soțule aproape: “Construim în continuare”

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu alcătuiesc unul dintre cele mai discrete cupluri din showbiz-ul românesc, evitând expunerea excesivă în mediul public și preferând să-și...

Allen Coliban(USR) îl provoacă pe George Scripcaru(PNL-PSD) la o dezbatere privind viitorul Brașovului

Primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, care candidează pentru un nou mandat, l-a provocat, sâmbătă, la o dezbatere privind viitorul oraşului pe principalul său...
Ultima oră
Pe aceeași temă