19.1 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSportBăsescu participă, joi şi vineri, la Summit-ul PPE şi la Consiliul European...

Băsescu participă, joi şi vineri, la Summit-ul PPE şi la Consiliul European de primăvară

Preşedintele Traian Băsescu participă, joi şi vineri, la Summit-ul PPE şi la reuniunea Consiliului European de primăvară, informează Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului va susţine o declaraţie de presă, joi, la ora 09.45, la Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” din Otopeni, iar de la ora 14.00 va participa, la Bruxelles, la Summitul Partidului Popular European.

De la ora 17.30 (ora României), Băsescu va participa la Reuniunea Consiliului European cu preşedintele Parlamentului European, iar la ora 18.15 la fotografia de familie. La 18.30 (ora României), preşedintele va participa la Prima sesiune de lucru a Reuniunii Consiliului European, iar de la ora 21.15 are programată participarea la Dineul de lucru separat al şefilor de stat şi de guvern.

Preşedintele Băsescu va participa vineri, la ora 10.30 (ora României), la Cea de-a doua sesiune de lucru a Reuniunii Consiliului European, iar la 13.30 va susţine o declaraţie de presă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că abordarea pe care o va avea joi la Bruxelles, la Consiliul European, va fi: “Hai să nu credem niciodată, sută la sută, în promisiunile şi angajamentele Federaţiei Ruse”, el apreciind că Rusia “nu se va opri aici”.

Premierul Victor Ponta a precizat, luni, că a informat Parlamentul în legătură cu reuniunea Consiliului European din 20-21 martie în baza noii legi şi deoarece el nu a primit mandat de reprezetare din partea preşedintelui la acest Consiliu.

“Am trimis Parlamentului scrisoarea în baza noii legi privind cooperarea interinstituţională. Guvernul are obligaţia să trimită către Parlament cu 10 zile înainte de Consililiul European mandat cu care reprezentantul României, preşedintele sau primul ministru participă. Deşi este vorba de un program sută la sută de Guvern, în sensul că se discută despre semestrul financiar, adică probleme bugetare fiscale pe energie, va participa totuşi preşedintele. I-am cerut mandat de reprezetare dar, nu cred că e o surpriză că nu mi l-a acordat”, a precizat Ponta, întrebat în legătură cu scrisoarea trimisă conducerii Parlamentului privind reuniunea Consiliului European din 20-21 martie.

Ponta a adăugat că preşedintele Traian Băsescu nici nu a cerut Guvernului un punct de vedere, aşa că el a informat Parlamentul pentru că avea obligaţie legală.

Cele mai citite

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...

Achiziția avioanelor F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică pe 50 de ani

Achiziția avioanelor militare F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică a României pentru următorii 50 de ani, afirmă un comunicat...

Dacă mai avea antrenori dinamoviști la încă 12 echipe, trupa din Ștefan cel Mare era campioană

Ilustrație: Marian Avramescu Formația Fotbal Club Dinamo București 1948 a scăpat de retrogradarea directă din Superliga României și, acum, e aproape să câștige și...
Ultima oră
Pe aceeași temă