23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSportBăsescu: Nu se vor reduce cheltuielile cu pensiile şi salariile

Băsescu: Nu se vor reduce cheltuielile cu pensiile şi salariile

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, după discuţia cu “troica” formată din FMI, BM şi CE, că anul viitor nu se vor reduce cheltuielile cu pensiile şi salariile.

Bugetul României pentru 2012 va fi construit pe un deficit de 1,9 la sută din PIB cu marja de a ajunge până la 1,5 la sută.

Din cauza incertitudinilor din zona euro, toate obiectivele României pentru anul viitor vor fi stabilite între anumite marje.

“Este pentru prima dată când din cauza incertitudinilor din zona euro nu am mai fixat obiective fixe cu troica FMI, BM, CE. Evaluarea de creştere pentru anul viitor este între 1,7 şi 2,7 la sută. Astea sunt vremurile. Nimeni nu poate avea predicţii pe cifre fixe. De aceea am convenit cu troica asupra unei lejerităţi a cifrelor”, a declarat Traian Băsescu.

Incertitudinile din zona euro vor influenţa evoluţia economică a României, dar ţara noastră este în siguranţă dacă menţine acordul cu FMI. “Avem toate centurile de siguranţă puse“, a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a declarat că Romania are resurse interne de creştere pentru anul viitor  în zona energiei, în sectorul de transporturi şi nu în ultimul rând în optimizarea sistemului de sănătate. “Investiţiile au constituit un motor de creştere a economiei româneşti în 2011 şi vor fi menţinute şi anul viitor”, a adăugat preşedintele.

Băsescu a mărturisit că este optimist în legătură cu creşterea economică a României în 2012. “Sper că ţara noastră va avea o medie de creştere peste media de creştere a Uniunii Europene“.

“Pentru a putea fi optimişti trebuie sa fim extrem de corecţi cu angajamentele pe care ni le luăm pentru a menţine acordurile de finanţare. Demagogia anului electoral nu are ce căuta în guvernarea din 2012. Este esenţială prudenţa, ar fi păcat ca pentru nişte voturi să fie batjocorit efortul uriaş pe care l-au făcut românii în 2010 şi 2011”, a avertizat Traian Băsescu.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Alertă. Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești

Unul dintre procurorii vedetă din era de glorie a DNA-ului condus de tandemul Laura Codruța Kovesi-Florian Coldea va reveni la „unitatea de elită”...

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...
Ultima oră
Pe aceeași temă