19.1 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSportAtletismFOTO: Cum arăta BAZA MILITARĂ secretă în care au fost construite primele...

FOTO: Cum arăta BAZA MILITARĂ secretă în care au fost construite primele BOMBE ATOMICE

Istoria construirii bombei atomice a început în 1942. Guvernul american a început să achiziţioneze, în linişte deplină, peste 240 de kilometri pătraţi în estul statului Tennessee pentru a dezvolta Proiectul Manhattan – programul secret din timpul celui de-al II-lea Război Mondial prin care s-a construit bomba atomică, relatează theatlantic.com.

Citeşte şi FOTO: 2.000 de BOMBE ATOMICE au fost detonate. Vezi imagini incredibile de la testele nucleare!

Guvernul avea nevoie de pământ pentru a construi uzine de rafinare şi îmbogăţire a materialelor nucleare necesare construirii celor mai puternice bombe din lume, fără să atragă atenţia spionilor inamici.

Rezultatul: un oraş secret, denumit Oak Ridge, care a găzduit zeci de mii de muncitori şi familiile acestora.

Citeşte şi FOTO dezolante: CERNOBÎLUL, la o zi după accident. Vezi cum arată, acum, oraşul fantomă!

Întregul oraş şi toate uzinele erau împrejmuite, iar soldaţii păzeau întreg arealul.

Muncitorii au jurat că vor păstra secretul prezenţei lor acolo şi erau informaţi doar în legătură cu lucrurile specifice pe care trebuiau să le realizeze.

Citeşte şi FOTO: Ceauşescu ar fi fost invidios. Cum arată viaţa de zi cu zi în COREEA DE NORD

Cei mai mulţi dintre ei nu ştiau care era produsul final al muncii lor, până când bombele atomice nu au fost aruncate asupra Japoniei în 1945.

Fotograful Ed Westcott, singurul fotograf autorizat din cadrul oraşului secret, a realizat o mulţime de fotografii în Oak Ridge în timpul războiului şi chiar şi mai târziu, după semnarea tratatelor de pace.

Citeşte şi FOTO şocante: Căderea Imperiului Japonez şi sfârşitul celui de-al II-lea Război Mondial

Fotografiile surprind construcţiile, experimentele ştiinţifice, manevrele militare şi viaţa de zi cu zi a lucrătorilor şi a familiilor lor.

Cele mai citite

Turbulențe puternice pe un zbor Singapore Airlines. Un pasager a murit

Un pasager a murit și 30 de persoane au fost rănite după ce un pe zbor al Singapore Airlines au fost turbulențe puternice, aruncând...

Stația STB Drumul Mătăsii funcționează pe alt amplasament

Stația de autobuz „Drumul Mătăsii” funcționează pe alt amplasament, anunță Societatea de Transport București (STB). “Începând de astăzi, 21.05.2024, de la ora 11:00, stația de...

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia, în scop turistic, cu buletinul

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia în baza cărţii de identitate pe o perioadă de maxim 90 de zile, potrivit unui decret semnat...
Ultima oră
Pe aceeași temă