13.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSportAntonescu: Voi încerca să aflu ce a fost la Comisia Juridică din...

Antonescu: Voi încerca să aflu ce a fost la Comisia Juridică din Cameră

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, că va încerca să afle în ce condiţii au fost aprobate proietcele de lege, luni seară, în Comisia Juridică, transmite Mediafax.

Citeşte şi: Adevărata miză a modificării Codului Penal: fonduri publice de sute de milioane de euro vor putea fi sifonate legal de rudele şi prietenii baronilor

Antonescu a fost întrebat de jurnalişti dacă modul în care au fost promovate o serie de iniţiative în Camera Deputaţilor, fără să fie prezentate rapoartele Comisiei juridice înaintea votului din plen, nu ridică mari semne de întrebare.

“Sunt absolut de acord cu dumneavoastră că, mai ales pe o asemenea iniţiativă, lucrurile trebuie făcute sau trebuiau făcute cât mai la vedere şi cât mai în Regulament. N-am niciun fel de ezitare să spun că încercând să fac abstracţie de calitatea mea de politician, de calitatea mea de parlamentar, de calitatea mea de lider politic în majoritate şi acţionând numai în calitatea mea de cetăţean, faptul că aceste modificări au apărut aşa, într-o suită foarte rapidă şi foarte aglomerată a unei ordini de zi, că nu a existat din partea iniţiatorilor curajul de a ieşi şi a spune «Vom modifica Codul penal, aceste lucruri le vom modifica din aceste motive» acest lucru este regretabil, sunt perfect de acord cu dumneavoastră”, a spus Antonescu.

Citeşte şi: Ziua cea mai neagră a luptei anticorupţie

Liderul PNL a fost întrebat dacă nu va încerca să afle de la colegii de partid care a fost situaţia la nivelul Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, unde o serie de proiecte de lege au fost aprobate în mod netransparent.

“Voi încerca să aflu, mai ales că acum mi-aţi deschis…am şi eu apetitul meu de detectiv. Sunt şi eu un ziarist ratat”, a asigurat liderul PNL.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege prin care preşedintele şi parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici prevăzută în Codul Penal.

 

Cele mai citite

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...
Ultima oră
Pe aceeași temă