18.9 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSportAntonescu spune că nu demisionează de la şefia Senatului

Antonescu spune că nu demisionează de la şefia Senatului

Crin Antonescu a anunţat, marţi, că nu intenţionează să renunţe la funcţia de preşedinte al Senatului. El a precizat că nu vrea să înveţe onoarea de la Ilie Sârbu.

“Nu, eu nu intenţionez să fac asta, ceea ce nu contrazice faptul că nu mă cramponez şi că nu este esenţială pentru mine această funcţie.

Eu am fost ales în această funcţie în condiţiile Regulamentului. Cine doreşte să procedeze la o schimbare o poate face şi, aşa cum nu am niciun motiv să consider vitală această funcţie şi să pot fi ameninţat cu pierderea ei, nu am niciun motiv să renunţ la ea, de vreme ce este o funcţie pe care am dobândit-o prin votul colegilor mei. Şi, câtă vreme domnul Sârbu nu procedează în conformitate cu Regulamentul la o altă formulă, nu am de gând să iau lecţii de onoare de la domnul Sârbu”, a spus Antonescu.

Marţi dimineaţă, Ilie Sârbu a spus că PSD nu vine să ameninţe, dar dacă iese de la Guvernare, PNL nu o să mai reprezinte mare lucru şi că aşa a păţit şi PSD, când a ieşit de la guvernare.

”Am spus că dacă domnul Crin Antonescu doreşte, că depinde de dânsul, mereu am tratat lucrurile astea cu seriozitate. Noi nu am venit să ameninţăm. Dacă el ne ameninţă, sigur, o luăm ca atare. Depinde de domnul Antonescu, că acum nu mai vrea nimic. Sunt convins că dacă azi adoptam problema Iohannis cum dorea dânsul, ziua următoare venea cu altceva, că o dă pe doamna Câmpeanu afară sua să vină cu altă formulă. Am înţeles de când s-a văzut cu domnul Băsescu. Eu am spus că s-a văzut şi nimeni nu a luat treaba în serios. Am rămas într-o zonă a suspiciunilor. Nu era nimic special”, a explicat Ilie Sârbu.

Despre protocolul cu UDMR, Ilie Sârbu a spus: ”avem un protocol semnat de amândoi lideri ai USL-ului, din punctul acesta de vedere, lucrurile nu sunt pentru noi foarte complicate”.

Citeşte şi: Lucrul „greu de conceput”, la un pas de realizare. UDMR şi PC ar putea guverna împreună

”Majoritatea de care s-a vorbit şi a vorbit preşedintele partidului există. Noi avem majoritate fragilă şi fără UDMR, dar nu ne dorim lucrul acesta. Mai mult, preşedintele Ponta şi domnul Crin Antonescu, şi-au dorit de atunci să fie şi UDMR. Dar Crin Antonescu s-a răzgândit iar. Nu cred că e un lucru rău să fie o majoritate cât mai largă şi cu cât mai multe partide”, a mai spus senatorul.

Delegaţia Permanentă a Partidului Naţional Liberal se va reuni în şedinţă, marţi, începând cu ora 19.00, urmând să anunţe ce acţiune vor lua vizavi de continuarea USL-ului la guvernare.

Cele mai citite

Exigență în ipocrizia învățământului superior românesc

Suntem din nou la coada Uniunii Europene, în ceea ce privește educația populației, după cum relevă ultimele date publicate de Eurostat, dar acest lucru,...

Primar din Buzău cercetat penal pentru folosirea resurselor primăriei

Mai mulți locuitori ai comunei Cozieni, județul Buzău, au făcut publice acuzații grave împotriva actualului primar al localității, susținând că acesta comite infracțiuni...

Israelul justifică acțiunea militară de la Rafah împotriva Hamas prin existența unor tuneluri sub frontiera egipteană

Israelul afirmă că există tuneluri sub frontiera egipteană cu Fâşia Gaza pentru a justifica ofensiva sa la Rafah împotriva Hamas, a acuzat miercuri "o...
Ultima oră
Pe aceeași temă