20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportAntonescu şi Ponta merg în week-end în colegiile cu alegeri din Neamţ...

Antonescu şi Ponta merg în week-end în colegiile cu alegeri din Neamţ şi Maramureş

Co-preşedinţii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, se vor deplasa, în week-end în colegiile din Neamţ şi Maramureş unde, pe 21 august, se vor desfăşura alegeri parţiale pentru funcţia de deputat, scrie Mediafax.

 

“Week-end-ul viitor, împreună cu Victor Ponta, vom merge şi în Neamţ şi în Maramureş, în cele două colegii unde au loc în 21 august alegeri, şi vom încerca şi vom reuşi să ne mobilizăm toate forţele pentru că, din nou, aşa cum probabil ştiţi, se joacă tare şi urât în aceste alegeri, aşa cum ştie PD să joace – cu marfa la vedere şi cu încălcarea legilor la vedere”, a spus Antonescu.

El a atras atenţia că mita electorală cu implicarea instituţiilor statului ar putea constitui obiectul anchetelor penale pe viitor.

“S-ar putea ca mita electorală pe faţă şi cu implicarea unor instituţii sau a unor oameni din instituţii ale statului să fie odată şi odată, nu peste foarte mută vreme, obiect de anchetă penală şi să se pedepsească cu puşcăria, aşa cum scrie la lege, pentru că, poate au uitat, e puşcărie”, a spus Antonescu.

Campania electorală pentru alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor care vor avea loc în 21 august în două colegii – unul din judeţul Neamţ, iar celălalt din Maramureş – a început sâmbătă.

Conform legii, campania electorală va dura 15 zile.

Este vorba despre alegerile parţiale pentru postul de deputat rămas vacant în urma decesului lui Victor Surdu (PSD) şi a celui vacantat prin demisia lui Cătălin Cherecheş (PNL), ales primar la Baia Mare.

Din partea PDL, Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, va candida pentru locul de deputat din Neamţ, iar Mariana Pop, inspector şcolar general în Maramureş, pentru locul lăsat vacant de Cătălin Cherecheş.

Din partea USL candidează Florin Tătaru în Maramureş, iar în Neamţ candidează fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii Liviu Harbuz.

Mircea Dolha este candidatul PER în colegiul din Maramureş.

Cele mai citite

Allen Coliban(USR) îl provoacă pe George Scripcaru(PNL-PSD) la o dezbatere privind viitorul Brașovului

Primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, care candidează pentru un nou mandat, l-a provocat, sâmbătă, la o dezbatere privind viitorul oraşului pe principalul său...

Opt activiști pentru climă au fost arestați pe aeroportul din Munchen după ce au pătruns pe pista lui

Aeroportul din Munchen s-a confruntat cu perturbări semnificative sâmbătă dimineața, când activiștii pentru climă din cadrul mișcării Last Generation au pătruns în incinta aeroportului...

CNAIR va prelua de la Primăria Lugoj construirea unui nou rutier pe centura orașului

CNAIR va construi cu fonduri europene un nod rutier pe DN 6 Centura Lugoj la intersecția cu DJ 680 (lângă producătorul de piese auto...
Ultima oră
Pe aceeași temă