17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSportAntonescu: PSD vrea constituirea unei Comsii speciale pentru Roşia Montană

Antonescu: PSD vrea constituirea unei Comsii speciale pentru Roşia Montană

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că PSD solicită retragerea, în regim de urgenţă, a proiectului de exploatare de la Roşia Montană şi revenirea la Comisia Specială.

“Nu ne asumăm ce nu-şi asumă Ponta”, a declarat liberalul.

Antonescu a spus că el nu se opune retragerii proiectului, iar poziţia PNL faţă de exploatare rămâne aceeaşi, şi anume, împotrivă, pentru că “proiectul nu prezintă suficiente garanţii ca să îl susţinem, în Parlament, prin vot”.

“Antonescu: PSD a solicitat retragerea, de urgenţă, a proiectului de la Roşia MontanăParlamentul nu a închis uşa niciunei dezbateri, ce avem de spus vom spune în cadrul dezbaterii”, a declarat Antonescu.

Citeşte şi Crin Antonescu în atacă pe Victor Ponta: Face un joc ”parşivel”

Liderul PNL a menţionat că de când funcţionează guvernul Ponta, niciodată nu s-a discutat despre vreo remaniere. Cu toate acestea, a adăugat că USL s-a constituit în jurul unui programd e guvernare care nu prevede adoptarea proiectului Roşia Montană.

“Nu vreau să comentez pe sumele investite, pentru că judeţul Alba ar trebui să fie perla României pentru sumele investite. Nimeni nu a investit vreodată atâtea milioane de euro”, a mai spus Antonescu.

Cele mai citite

Raport BNR. Rata inflației va mai scădea în 2024, dar rămâne peste nivelul Uniunii Europene

Rata anuală a inflației IPC (indicele prețurilor de consum) se va menține pe o traiectorie descendentă pe cvasitotalitatea intervalului proiecției, însă ritmul dezinflației este...

Ciolacu transmite că soarta colaborării dintre PSD și PNL se discută pe 10 iunie

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, marţi, că pe data de 10 iunie, ziua de după alegerile locale şi europarlamentare, va avea loc...

Comisia Europeană a înrăutăţit semnificativ prognoza privind deficitul guvernamental al României în 2024

Comisia Europeană a îmbunătăţit uşor, la 3,3%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, graţie accelerării consumului privat şi veniturilor mai mari, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă