13.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSportAntonescu: Klaus Iohannis ar putea fi premier în locul lui Ponta. Ponta:...

Antonescu: Klaus Iohannis ar putea fi premier în locul lui Ponta. Ponta: Problema USL nu mai poate fi rezolvată doar de doi oameni

UPDATE. Problema USL nu mai poate fi rezolvată doar de doi oameni, ci de toate acele persoane care au contribuit la înfiinţarea Uniunii, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta, comentând astfel faptul că nu a mai vorbit cu liderul PNL, Crin Antonescu, la telefon în ultimele zile.

Citeşte şi: Ponta, despre lipsa unei discuţii cu Antonescu: Problema USL nu mai poate fi rezolvată de doi oameni

UPDATE. Crin Antonescu a declarat, duminică seara, că PNL nu vrea să rupă USL şi nici Guvernul actual. ”Decizia pentru Guvernul USL nu este la mine”.

Am fost plecat, azi din Bucureşti. Eu m-am uitat din când în când la telefon să văd dacă mă sună un anumit om politic.

Citeşte şi: Antonescu: Decizia pentru Guvernul USL nu este la mine. Nu am fost în Bucureşti, dar m-am uitat la telefon, din când în când, să văd dacă mă sună un anumit om politic

UPDATE. Crin Antonescu, spune că Victor Ponta “ori înţelege greu, ori uită” atunci când afirmă că PSD aşteaptă până luni propunerile PNL, liderul liberal afirmând, într-o conferinţă de presă susţinută la Deva, că aceste propuneri sunt făcute de liberali şi explicate de trei săptămâni.

Citeşte şi: Antonescu: Eu nu dau ultimatumuri. Ponta ori înţelege greu, ori uită, noi am făcut propuneri de trei săptămâni

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a declarat, duminică, într-o emisiune TV, că, dacă premierul Victor Ponta nu va lua o decizie de deblocare a crizei guvernamentale luni, liberalii vor face ei următorul pas, lăsând să se înţeleagă că vor părăsi guvernarea, iar Uniunea Social Liberală se va rupe. 

Citeşte şi: Antonescu: Am renunţat şi la desfiinţarea USD, nu se poate spune că nu am făcut concesii

În emisiunea „După 20 de ani” de la PRO TV, Antonescu a mai spus că Klaus Iohannis va fi viitorul premier al României iar Victor Ponta va mai rămâne la Palatul Victoria „cel mult până în toamnă”. 

„Mai devreme sau mai târziu, Klaus Iohannis va ajunge premier, iar Ponta poate să se menţină la putere cel mult până în toamnă”. „Nu numai că-l văd, dar uite aşa, din emisiunea asta de aici, îi şi transmit domnului Ponta un mesaj foarte simplu: să accepte ceea ce e dreptul nostru şi ceea ce-i spre binele domniei sale, să-l aibă pe dl Klaus Iohannis vicepremier decât, mai devreme sau mai târziu, Klaus Iohannis să devină premier. Evident, în locul domniei sale. Pentru că domnul Ponta face acum o alegere nu pentru o săptămână, pentru două, pentru trei. Domnul Ponta poate cel mult să se menţină la putere până în toamnă – în cel mai bun caz pentru domnia sa – dar în condiţiile în care a rupt USL, n-are cum să mai imagineze că poate rămâne premier după toamnă, decât cu un preşedinte pe care-l pune domnia sa”, i-a transmis Antonescu lui Ponta.

Citeşte şi: Antonescu: Am schimbat miniştrii PNL care se comportau ca executanţi ai ordinelor premierului

Antonescu a mai spus, că nu mai are încredere în premier: „dacă Uniunea nu va rezista, dacă finalul ei se va petrece din nefericire, asta nu se va petrece pentru că am eu mai multă încredere în Victor Ponta sau invers”, a completat Antonescu.

„PSD-ul pune capăt astăzi USL-ului, o dată pentru că nu vrea un om ca Iohannis în Guvern, în al doilea timp pentru că trebuie să-i rămână timp să pornească o campanie pentru un candidat”, a declarat liderul PNL.

„Teoria domnului prim-ministru, teorie demagogică şi pe care în anumite momente le-am auzit şi la Traian Băsescu, că noi aici la Guvern nu mai suntem din partide, noi aici la Guvern suntem o echipă de tovarăşi care lucrăm pentru ţară, dezbrăcaţi de haina politică atât de impopulară. În practică, domnul Ponta a avut tendinţa de a proceda ca şi cum ar fi fost un guvern monocolor politic sau incolor, tendinţa oricărui om politic care ajunge într-o funcţi, premier, prim-ministru, este de a se declara aşa un technocrat”, a mai afirmat Antonescu. 

„Nu îl vrea pe Iohannis în Guvern, înseamnă că nu ne mai vrea pe noi liberalii în Guvern şi înseamnă că domnul Ponta alege să pună capăt USL. Noi nu mai putem tine ţara în această situaţie şi domnul Ponta ne va spune mâine dacă doreşte să avem un guvern în continuare împreună sau nu.Toţi miniştrii PNL îşi vor da demisia. Situaţia se va încheia”, a precizat liderul liberal.

Crin Antonescu a vorbit şi despre propaganda pusă la cale de premier contra sa şi a lui Iohannis. „O propaganda teribilă a fost pusă la cale, sigur că în aceste două săptămâni şi mai ales în ultimele zile vedem pe propaganda pe care domnul Ponta şi PSD au orchestrat-o cu o dibăcie comparabilă doar cu cea a lui Traian Băsescu din vremurile bune, prin care eu Crin Antonescu am devenit cel mai mare aliat al lui Traian Băsescu. O aberaţie. Klaus Iohannis este atacat, ceea ce ne arată limpede, care este problema domnului Ponta şi care este problema PSD: nu un om ca Iohannis, nu în acest Guvern”, a mai afirmat Antonescu.

Liderul liberal a negat speculaţiile potrivit cărăra ar fi consiliat de Cozmin Guşă. „Sigur că domnul Ponta, care are mulţi, nenumăraţi consilieri plătiţi gras din bugetul de stat, nu poate concepe că un om politic mai lucrează şi din capul lui”, a fost mesajul lui Antonescu pentru Ponta.

Antonescu a anunţat că liberalii vor depune o moţiune de cenzură şi a precizat că a găsit deja înţelegere şi sprijin pentru acest demers la liderii PDL. Crin Antonescu a subliniat că alegerile anticipate ar fi soluţia corectă pentru rezolvarea crizei, dar acestea nu pot fi organizate din cauza situaţiei internaţionale.

 

Cele mai citite

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă