32.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSportAntal (UDMR): Aliatul comunităţii maghiare este democraţia care funcţionează bine

Antal (UDMR): Aliatul comunităţii maghiare este democraţia care funcţionează bine

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, susţine că aliatul comunităţii maghiare este “democraţia care funcţionează bine” şi că orice deficit al democraţiei în România reprezintă “o palmă” dată acestei comunităţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care este şi primarul municipiului, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că orice deficit al democraţiei din România reprezintă “o palmă dată comunităţii maghiare”.

“Şi asta s-a văzut în ultimii 22 de ani. Din acest punct de vedere, eu cred că aliatul principal al comunităţii maghiare este o democraţie care funcţionează bine”, a spus Antal.

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe a menţionat că, “din păcate”, în ultimii ani au fost foarte multe decizii la nivel politic care au “ştirbit” instituţiile de bază ale democraţiei.

Antal a comparat democraţia cu un dinte, explicând că, dacă se rupe o bucată din acel dinte, nu creşte înapoi, ci poate fi doar plombat.

“Aşa percep eu democraţia, de aceea eu cred că este foarte important ca instituţiile statului să funcţioneze, iar aliatul nostru este democraţia care funcţionează bine”, a spus el.

În legătură cu evenimentele politice din ultimele zile, precum revocarea preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Antal a spus că “nu este un lucru fericit” faptul că astfel de lucruri se perpetuează.

În acest context, el a reamintit că la fel a fost revocat şi Adrian Năstase din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în urmă cu câţiva ani.

“Aceste reguli ale jocului au fost schimbate de mult. Părerea mea este că, atunci când eşti la putere, trebuie să faci reguli şi să te comporţi în aşa fel încât să-ţi fie bine şi atunci când ajungi în opoziţie. Dacă atunci când eşti la putere nu ţii cont de anumite reguli, atunci când ajungi în opoziţie nu vor ţine nici alţii cont de aceste reguli. Asta este, cred, problema cea mai mare a statului român în acest moment”, a conchis el.

Cele mai citite

VIDEO. Cristiano Ronaldo, în lacrimi! Al-Nassr a pierdut finala Cupei Regelui

Imagini rare cu unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume. Cristiano Ronaldo s-a întins pe jos și a plâns în hohote, după ce...

Mama lui Michelle Obama, Marian Robinson, a murit la 86 de ani

Marian Robinson, mama fostei Prime Doamne a SUA, Michelle Obama, a murit la 86 de ani, scrie BBC. Într-o declarație, familia ei a precizat că...

Rusia – Ucraina, ziua 829: Kievul acuză Moscova că a lansat peste 100 de rachete și drone asupra infrastructurii esențiale

Rusia a tras peste 100 de rachete şi drone asupra infrastructurii esenţiale şi centralelor electrice din Ucraina noaptea trecută, a anunţat armata aerului ucraineană.''Inamicul...
Ultima oră
Pe aceeași temă