27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportAnastase: PDL Prahova ia în considerare încheierea de alianţe pentru alegerile locale

Anastase: PDL Prahova ia în considerare încheierea de alianţe pentru alegerile locale

PDL Prahova ia în considerare încheierea de alianţe pentru alegerile locale, a declarat liderul filialei, Roberta Anastase, fără a preciza care sunt partidele vizate, în timp ce la Constanţa o decizie în acest sens va fi luată în şedinţa Biroului Permanent Judeţean.

Preşedintele PDL Prahova, Roberta Anastase, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX că filiala pe care o conduce ia în considerare încheierea de alianţe în vederea alegerilor locale, fără a preciza care sunt partidele cu care PDL ar fi dispus să încheie alianţe în Prahova.

Roberta Anastase a spus că PDL Prahova intenţionează să încheie alianţe la nivel local având în vedere experienţa alegerilor locale din 2008, când fiecare dintre partidele de dreapta a avut propriul candidat la şefia Consiliului Judeţean, lucru care l-a ajutat pe candidatul PSD să câştige această funcţie.

“Luăm în considerare încheierea de alianţe la nivel local, cu atât mai mult cu cât experienţa ne-a arătat că în momentul în care dreapta a fost spartă a ieşit preşedinte de Consiliu Judeţean un personaj cu 30% din voturi care a blocat dezvoltarea judeţului pentru câţiva ani”, a declarat Roberta Anastase.

La alegerile locale din 2008 preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova a fost ales social-democratul Mircea Cosma. Candidatul PDL s-a situat pe locul al doilea, la o diferenţă de câteva procente de Cosma. La alegerile pentru şefia CJ Prahova PNGCD, PNL şi PDL au avut candidaţi proprii.

PDL nu va încheia la nivel naţional niciun fel de alianţă pentru locale, dar organizaţiile judeţene pot decide să încheie alianţe pe plan local, sub denumirea “Mişcarea Populară”, cu sigla inima, a declarat, duminică, după şedinţa Colegiului Director, preşedintele PDL, Emil Boc.

Emil Boc a precizat că decizia Colegiului Director este ca PDL să nu încheie la nivel naţional niciun fel de alianţe pentru alegerile locale, dar va lăsa la latitudinea organizaţiilor judeţene ale partidului să decidă dacă vor încheia, pentru maximizarea rezulatelor, alianţe judeţene cu alte formaţiuni politice.

El a spus că dacă organizaţiile judeţene vor decide să încheie alianţe pe plan local, acestea se vor face sub denumirea “Mişcare Populară”, cu sigla inima.

Întrebat de ce s-a renunţat la Mişcarea Populară la nivel naţional, Boc a spus că alegerile sunt locale şi este firesc să se lase la latitudinea organizaţiilor să încheie alianţe la nivel local.

Cele mai citite

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Național

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Drapelului Naţional, context în care a subliniat apartenenţa României la NATO, UE şi ONU şi...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Național

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Drapelului Naţional, context în care a subliniat apartenenţa României la NATO, UE şi ONU şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă