18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiRomânia, a doua victorie la Campionatul European de volei feminin

România, a doua victorie la Campionatul European de volei feminin

Naţionala României a făcut un pas mare spre optimile de finală ale Campionatului European de volei feminin – CEV EuroVolley 2023, după ce a învins dramatic Bosnia-Herţegovina, cu scorul de 3-2 (12-25, 26-24, 25-21, 21-25, 15-11), luni seara, la Torino, într-un meci decisiv din Grupa B.

România a cedat clar în primul set, cu 12-25, dar apoi a reuşit să egaleze, câştigând actul al doilea în prelungiri, cu 26-24, după ce bosniacele au avut 22-19. În tiebreak, Bosnia a condus cu 11-9, dar a urmat o revenire formidabilă a tricolorelor, cu şase puncte consecutive, câştigând (15-11) după două ore şi 7 minute, în faţa a 750 de spectatori.

Adelina Budăi-Ungureanu, cu 23 de puncte, a fost cea mai bună jucătoare a echipei României, antrenată de spaniolul Guillermo Naranjo Hernandez. Rodica Buterez şi Elizabet Lenke Inneh au contribuit cu 19 puncte fiecare.

Din echipa Bosniei, pregătită de Stevan Ljubicic, antrenorul campioanei României, CSM Volei Alba Blaj, s-au evidenţiat Adina Begic (18 puncte), Maja Lasic (14), Dajana Boskovic – ex-Alba Blaj (13), Iman Isanovic (12), Ajla Paradzik (12).

Aceasta este a doua victorie a tricolorelor la CEV EuroVolley 2023.

În clasament, Italia, campioana europeană en titre, ocupă primul loc, cu 3 victorii (9 puncte), urmată de Bulgaria, 2 victorii (6 p), România, 2 victorii (6 p), Bosnia-Herţegovina, 2 victorii (5 p), Elveţia, 1 victorie (3 p), Croaţia, 1 p. România şi Bosnia sunt singurele cu câte patru meciuri, restul având câte trei. Primele patru clasate se vor califica în optimile de finală.

România mai are de disputat un meci, marţi, contra Bulgariei (la Torino, ora 19:00).

CEV EuroVolley 2023 are loc în perioada 15 august-3 septembrie în patru ţări, Belgia, Italia, Estonia şi Germania.

La Europeanul din 2021, care a avut loc în Bulgaria, Croaţia, România şi Serbia, tricolorele au ocupat penultimul loc, 23.

Cel mai bun rezultat al României la un Campionat European feminin s-a înregistrat în 1963, când tricolorele au obţinut bronzul pe teren propriu.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...

Gabriela Firea își depune candidatura la funcția de primar general, în prezența lui Ciolacu

Gabriela Firea își depune oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, în ziua de duminică, 28 aprilie 2024. Evenimentul se va desfășura la...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă