19.9 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeSportAlte sporturiRezultatele rundei a patra a turneului de şah Superbet Chess Classic Romania...

Rezultatele rundei a patra a turneului de şah Superbet Chess Classic Romania 2023

Richard Rapport, unul dintre reprezentanţii României, a remizat cu americanul Wesley So, marţi, în runda a patra a turneului de şah Superbet Chess Classic Romania 2023, prima etapa a circuitului Grand Chess Tour 2023, care e găzduită de Grand Hotel Bucharest.

Bogdan Deac, numărul 38 mondial, a fost învins de francezul de origine iraniană Alireza Firouzja, câştigătorul Grand Chess Tour 2022.

Americanul Fabiano Caruana, numărul 7 mondial, l-a învins marţi pe rusul Ian Nepomniaşci, vicecampionul mondial.

Proaspătul campion mondial, chinezul Ding Liren, a remizat cu polonezul Jan Krzysztof Duda, cu un rezultat de egalitate încheindu-se şi partida dintre francezul Maxime Vachier-Lagrave şi olandezul Anish Giri, numărul 6 mondial.

În acest moment, Fabiano Caruana este liderul clasamentului, cu 3 puncte, urmat de Rapport şi So, cu câte 2,5 puncte, Nepomniaşci, Giri, Ding şi, Firouzja, câte 2 puncte, Duda şi Vachier-Lagrave, 1,5 puncte fiecare și Deac, 1 punct.

Turneul Superbet Chess Classic Romania 2023, prima etapă a circuitului Grand Chess Tour 2023, are loc la Grand Hotel Bucharest, Sala Ronda, în perioada 6-15 mai, cu o zi de odihnă pe 11 mai, fiind dotat cu premii totale de 350.000 de dolari.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies