11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiJudoka Alex Creț aduce României medalia de argint la Grand Slam-ul din...

Judoka Alex Creț aduce României medalia de argint la Grand Slam-ul din Antalya

Sportivul român Alex Creţ a câştigat medalia de argint la categoria 90 kg la turneul de judo Grand Slam din Antalya.

Creţ l-a învins în primul tur pe bosniacul Toni Miletic, în turul secund a trecut de suedezul Marcus Nyman, în optimi s-a impus în faţa spaniolului Tristani Mosakhlishvili, în sferturi a dispus de slovacul Peter Zilka, a câştigat semifinala cu bulgarul Ivailo Ivanov, dar a fost învins în finală de olandezul Noel van’t End.

La categoria 100 kg, românul de origine cubaneză Asley Gonzalez a fost învins în runda inaugurală de estonianul Grigori Minaskin, iar Eduard Şerban a pierdut în turul secund în faţa sârbului Aleksandar Kukolj.

Mircea Croitoru l-a învins pe ucraineanul Andrii Kolesnik în primul tur la categoria +100 kg, dar apoi a fost întrecut de turcul Ibrahim Tataroglu.

Tot la categoria +100 kg, Vlăduţ Simionescu a dispus în turul secund de polonezul Kacper Szczurowski, în optimi l-a învins pe suedezul Emil Mattsson, dar a pierdut sfertul de finală cu georgianul Levani Matiaşvili, iar apoi a fost învins şi în recalificări de ucraineanul Ievheni Balievski, terminând pe locul şapte.

România a participat cu 11 judoka la turneul Grand Slamul din Antalya, opt la masculin şi trei la feminin, reuşind o singură clasare pe podium.

La competiţie s-au înscris 600 de sportivi din 83 de ţări, 337 la masculin şi 263 la feminin.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă