12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportAlte sporturiJudoka Asley Gonzalez, aur pentru România la Openul European de la Roma

Judoka Asley Gonzalez, aur pentru România la Openul European de la Roma

Sportivul român de origine cubaneză Asley Gonzalez a cucerit medalia de aur în limitele categoriei 100 kg, duminică, la Openul European de judo de la Roma.

Fostul campion mondial a trecut în optimi de azerul Adil Karimli, în sferturi l-a învins pe italianul Enrico Bergamelli, în semifinale a câştigat în faţa germanului Falk Petersilka, iar în finală s-a impus în faţa britanicului Harry Lovell-Hewitt.

Celălalt sportiv român participant la această categorie, Eduard Şerban, a fost învins în primul tur de italianul Daniele Accogli.

La +100 kg, Mircea Croitoru l-a întrecut în optimi pe portughezul Vasco Rompao, însă a pierdut sfertul de finală cu spaniolul Irinel Vasile Chelaru Grigoraş.

Cu o medalie de aur, România s-a clasat pe locul 10 în ierarhia pe naţiuni la Roma. Primul loc a fost ocupat de Franţa, cu 3 medalii de aur, 3 de argint şi 5 de bronz, urmată de Germania, 2-3-1, şi China, 2-1-2.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă