3.9 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSportAlte sporturiAfrica de Sud - Noua Zeelandă, marea finală a Cupei Mondiale de...

Africa de Sud – Noua Zeelandă, marea finală a Cupei Mondiale de Rugby

Africii de Sud s-a calificat în finala Cupei Mondiale de rugby din Franţa, după ce a învins dramatic Anglia, cu scorul de 16-15, sâmbătă seara, pe Stade de France din Saint-Denis.

Englezii nu au reuşit să îşi ia revanşa în faţa selecţionatei Springboks după finala din 2019, pierdută cu 12-32.

Handre Pollard, care a fost convocat de urgenţă, în timpul competiţiei, după accidentarea lui Malcolm Marx, a adus victoria Springboks, printr-o lovitură de pedeapsă de la 49 de metri transformată în minutul 78.

Anglia avea 15-6 pe tabelă în minutul 69, când RG Snyman a reuşit un eseu pentru campionii mondiali, care au prins aripi şi au reuşit să întoarcă rezultatul.

RG Snyman a marcat singurul eseu al partidei (69), Handre Pollard a înscris din două lovituri de pedeapsă (35, 78) şi o transformare (70), iar Manie Libbok a punctat şi el dintr-o lovitură de penalitate (21).

Toate punctele englezilor au fost semnate de Owen Farrell, din patru lovituri de pedeapsă (3, 10, 24, 39) şi un dropgol (53).

În finală, Africa de Sud va întâlni Noua Zeelandă, care a dispus de Argentina cu 44-6, vineri, în prima semifinală.

Finala se va desfăşura sâmbătă 28 octombrie, pe Stade de France din Saint-Denis (22:00), ambele echipe căutând a patra lor coroană mondială,

Vineri, tot pe Stade de France (22:00), Anglia va înfrunta Argentina în finala mică a ediţiei din Franţa.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Un nou bestseller cu extratereștrii

"Ciclul Vital Nouă," cel mai recent roman al Simonei Tănăsescu, îmbină realitatea cu ficțiunea. O nouă aventură pentru căutătorii de extratereștrii.   În "Ciclul Vital...

Un nou bestseller cu extratereștrii

"Ciclul Vital Nouă," cel mai recent roman al Simonei Tănăsescu, îmbină realitatea cu ficțiunea. O nouă aventură pentru căutătorii de extratereștrii.   În "Ciclul Vital...

AUR va organiza un Congres extraordinar pe data de 2 decembrie la Alba Iulia

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă organizarea unui Congres extraordinar, pe data de 2 decembrie, la Alba Iulia, prilej cu care vor fi discutate...
Ultima oră
Pe aceeași temă