1.3 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSportAlte sporturiCupa Mondială de Rugby. Scoția a zdrobit România cu 84 - 0

Cupa Mondială de Rugby. Scoția a zdrobit România cu 84 – 0

Scoția, una dintre cele mai bune echipe de rugby din lume, a învins România cu 84 – 0.

Meciul s-a jucat în Grupa B a Campionatului Mondial de Rugby, din anul 2023, care se desfășoară în Franţa. Partida România – Scoția s-a disputat în orașul Lille.

Meciul cu Scoția a adus cea mai severă înfrângere suferită de echipa României la această ediție a Campionatului Mondial. Anterior, România pierduse partidele cu Irlanda (82-8) și cu Africa de Sud (76-0). Echipa României își va juca ultimul meci cu Tonga, la 8 octombrie, la Lille.

În seara de 1 octombrie se joacă meciul Africa de Sud – Tonga. Înaintea acestui meci, în grupa României, pe primul loc este Irlanda.

Pentru România, prestația de la acest Campionat Mondial a fost slabă. Totuși, există și opinii conform cărora, în actualele condiții precare de finanțare pentru rugby, echipa României nu putea obține altceva.

“Să nu dăm în sportivi! Sunt ai noștri, așa cu valoarea pe care o au. Daca am fi avut vreo 10 echipe profesioniste, nu lălăiala ministerială de azi, poate avem un dram de valoare peste ce e acum. Nu vreau să mă leg de cea au pățit italienii, că nu e cazul să ne comparăm… Vom fi ca ei când vom avea două echipe care se vor bate an de an cu cluburile și francizele irlandeze, scoțiene, galeze și mai nou cu cele din Africa de Sud. La care se adaugă un campionat profesionist și niște tineri care vin tare din urmă”, scrie, pe facebook, Cristian Matache.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un baron PSD deszăpezește drumurile din Tulcea până în 2025

Un fost deputat PSD, abonat la banii statului, dar în special la CJ Tulcea, va încasa peste 4 milioane de euro pentru deszăpezirea...

Anul Nou vine cu majorarea punctului de amendă de circulație. Cât va „costa” cea mai mică abatere în trafic

Pentru că vor crește salariile, se măresc și amenzile de circulație. De la anul, șoferii care fac cea mai mică greșeală în trafic...

Răsturnare de situație. Guvernul condiționează creșterea salariilor

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre introducerea indicilor de performanţă şi a mai anunţat că, în acest weekend, membrii Executivului vor lucra împreună pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă