10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportAlte sporturiAlex Creţ, medalie de bronz la Campionatele Europene de judo

Alex Creţ, medalie de bronz la Campionatele Europene de judo

Judoka Alex Creţ a cucerit medalia de bronz la categoria 90 kg, la Campionatele Europene de judo de la Zagreb.

Creţ l-a învins în turul secund pe belarusul Aleksandr Sidorik, în optimi a trecut de sârbul Nemanja Majdov, în sferturi s-a impus în faţa francezului Loris Tassier, dar a pierdut semifinala cu azerul Eljan Hajiev, fostul campion european de juniori din 2022.

În meciul pentru bronz, Creţ l-a învins pe olandezul Noel van’t End, campion mondial în 2019, aflat acum la a zecea sa participare la Campionatele Europene.

Cu acest succes, Creţ a făcut un pas mare spre calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Victorie mare la europenele de judo seniori! Alex Creț, bronz pentru România! Sunt bucuros să vă anunț că Alex Creț, tânărul nostru campion în vârstă de 22 de ani, a reușit să ia azi bronzul la campionatele europene de seniori de la Zagreb, marcând astfel și calificarea directă la olimpiada de la Paris. Alex este un judoka extrem de talentat, liderul generației sale, un tânăr inteligent și muncitor, și îmi pun mari speranțe în el pentru a lua medalii la olimpiadele de la Paris și Los Angeles. Este elevul antrenorului Emil Morar, îi felicit pe amândoi, și să strigăm împreună HAI ROMÂNIA!”, a fost mesajul președintelui Federației Române de Judo, Cozmin Gușă.

România câştigase ultima medalie la Europenele din 2020, prin Andreea Chiţu, care lua argintul la Praga, la categoei 52 kg.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă