24.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSportALEGERI LOCALE 2012. SONDAJ. Care Negoiţă învinge la sectorul 3?

ALEGERI LOCALE 2012. SONDAJ. Care Negoiţă învinge la sectorul 3?

PDL e pe cale să-şi piardă reduta din Bucureşti – Sectorul 3, acolo unde pesedistul Robert Negoiţă are un avans uriaş în faţa actualului primar, Liviu Negoiţă, de la PDL, scrie Realitatea.net.

Potrivit unui sondaj CURS realizat în perioada 27 mai – 2 iunie la comanda GeoPol pentru Realitatea TV, Robert Negoiţă ar urma să obţină 55% din voturi, în timp ce Liviu Negoiţă doar 35 de procente. Cătălin Zamfira de la PP-DD este cotat şi el cu 5%.

“Aflaţi umăr la umăr în debutul campaniei electorale – Liviu Negoiţă (PDL) – 47%, Robert Negoiţă (USL) – 44% , azi candidatul PDL pare sa fie intr-o potentială postură de „abandon”: Robert Negoiţă (USL) – 55%, Liviu Negoiţă (PDL) – 35%. Clivajul electoral apărut între cei doi se explică atât prin creşterea rapidă a USL (cea mai spectaculoasă la nivelul întregului Bucureşti, de 13% în aproximativ trei săptămâni), dar mai ales prin lipsa campaniei actualului primar, care a apărut in ultimele luni intr-o veritabilă poziţie de „noncombat”, se arată în analiza GeoPol.

USL ia Consiliul

Negoiţă de la PSD va avea şi un consiliu local favorabil pentru că USL ar urma să ia 63% din voturi, în timp ce PDL este cotat la doar 24%. PD-DD are şapte procente.

“Alonja electorală a USL s-a deschis şi mai mult de la începutul campaniei electorale până acum, de la 50% în urmă cu trei săptămâni la 63% cu câteva zile înainte de alegeri. Dacă în Sectoarele 1 şi 2 PDL înregistrează un reviriment electoral, în Sectorul 3 partidul pare să-şi fi epuizat potenţialul de creştere. PDL mai este susţinut pentru Consiliul Local de doar 24% dintre bucureşteni, întocmai ca în debutul campaniei electorale, în vreme ce PPDD se află la cota 7%”, susţine analiza GeoPol.

Studiul general pe Bucureşti a fost realizat pe un eşantion de 4800 de persoane, marja de eroare pentru sectoare fiind de +/- 3.4% la un nivel de încredere de 95%.

 

 

Cele mai citite

Primul centru de mentenanță din Europa pentru sistemele HIMARS a fost inaugurat în România, la Bacău

La uzina Aerostar din Bacău a fost inaugurat primul centru de mentenanță din Europa pentru sistemele de rachete HIMARS. Noul centru a fost realizat de...

CNSAS a verificat peste 200 de candidați la europarlamentare

Consiliul Național pentru Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS) anunță că a verificat 214 persoane care vor candida la alegerile europarlamentare. “În temeiul prevederilor legale referitoare...

De ce să aduci Brâncoveanu învechit la Vișina(ta)

Ilustrație: Marian Avramescu Duminica trecută, președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, a mers în Oltenia, pentru a demonstra că Buzăul nu este...
Ultima oră
Pe aceeași temă