17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialZone industriale noi in judetul Arad

Zone industriale noi in judetul Arad

Administratiile locale din trei comune aradene au scos la vanzare suprafete de teren, pe care vor fi amenajate zone industriale. Initiativa autoritatilor a venit dupa ce mai multi investitori, mai ales straini, au anuntat ca intentioneaza sa dezvolte afaceri in judetul Arad.
Astfel, in comuna Carand, administratia locala a inceput procedura de dislocare a unei suprafete de 20 hectare de pasune, situata in zona dintre Carand si satul apartinator Seliste, teren care urmeaza sa fie parcelat. "Ne vom orienta spre firmele medii sau mari, care au nevoie de forta de munca numeroasa", a declarat primarul comunei Carand, Pavel Cialma. Edilul a mai spus ca prin realizarea investitiilor din zona industriala, rata somajului in comuna si satele apartinatoare va ajunge aproape de zero.

si in zona comunei Livada va fi amenajata o zona industriala. Interesul oamenilor de afaceri este deosebit de ridicat, deoarece localitatea se afla in apropierea municipiului Arad. "Conform Planului Urbanistic General, zona ar urma sa fie creata la intrarea in satul apartinator Sanleani, in zona fostului CAP si fostului SMA, unde avem amplasate deja mai multe obiective economice. Speram ca, in acest an, zona industriala sa prinda contur", a declarat Militon serb, primarul comunei Livada.
De asemenea, in extravilanul comunei Vladimirescu, in zona satului Horia, se va ridica o zona industriala. Investitorul este societatea italiana "Maglioranza Due", care a depus deja documentatia la Consiliul Judetean Arad, pentru obtinerea Planului Urbanistic Zonal. Suprafata de 6.329 de metri patrati, pe care urmeaza sa fie amenajata zona este situata pe partea stanga a drumului judetean DJ 709 Arad – siria, la iesirea din localitatea Horia. In aceasta zona industriala se vor construi mai multe hale de productie.

Cele mai citite

JYSK a lansat colecția de mobilier și accesorii de grădină pentru vara 2024

Retailerul scandinav de mobilier și decorațiuni pentru casă JYSK a prezentat noua colecție de mobilier...

Miting organizat de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA organizează miting de protest, joi, 30 mai, între orele 11 și 13, împotriva: Promovării de către Guvernul...

Peste 700 de rețete pentru Ozempic au fost falsificate. Administratorul unei clinici private, printre cei reținuți

Miercuri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunțat reținerea a 13 persoane implicate într-o rețea care ar fi falsificat peste 700 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă