13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialZiua Aviației: Demonstrații și expoziții cu tehnică militară la Otopeni

Ziua Aviației: Demonstrații și expoziții cu tehnică militară la Otopeni

Mii de bucureșteni participă duminică, la Baza 90 Transport Aerian "Gheorghe Bănciulescu" din Otopeni, la manifestările organizate de MApN cu prilejul Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene – expoziții cu tehnică militară și zboruri demonstrative cu aeronave de luptă și elicoptere.

Duminică, între orele 9,00 și 15,30, la Baza 90 Transport Aerian "Gheorghe Bănciulescu" din Otopeni, Ministerul Apărării Naționale organizează Ziua Porților Deschise.

Potrivit organizatorilor, între orele 9,00-12,00, peste 3.000 de oameni au intrat pe porțile Bazei 90 Otopeni.

Bucureștenii pot viziona expoziții statice cu tehnică militară, un exercițiu tactic al detașamentului de căutare-salvare prin luptă și pot asista la zboruri demonstrative cu aeronave MiG-21 LanceR, IAK-52, elicoptere IAR-330, C-27 J Spartan.

Expozițiile cu tehnică militară și armament au atras atenția copiilor însoțiți de părinți, cei mici având acum ocazia să vadă cum arată din interior avioanele de transport militar Hercules și Spartan sau elicopterele de luptă.

Tot duminică, de la ora 18,00, la Monumentul Eroilor Aerului din Piața Aviatorilor se va desfășura o ceremonie militară și religioasă cu depuneri de coroane de flori.

În timpul ceremonialului, formații de aeronave de tip IAR-330, C-27J Spartan, C-130 Hercules, AN-30 și MiG-21 LanceR vor survola Bulevardul Aviatorilor, dinspre Palatul Victoria către Piața Charles de Gaulle.

Aviatorii militari români sărbătoresc pe 20 iulie, sub patronajul ocrotitorului lor, Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene.

Cu acest prilej, toate unitățile din subordinea Statului Major al Forțelor Aeriene vor desfășura ceremonii militare și religioase, concursuri sportive, simpozioane și activități specifice tradiției militare.

Potrivit MApN, Forțele Aeriene Române sunt o componentă modernă, consistentă și performantă din punct de vedere tactic, operativ și strategic a sistemului național de apărare.

Principalele misiuni ale Forțelor Aeriene Române constau în asigurarea suveranității spațiului aerian al României, asigurarea transporturilor aeriene, cooperarea cu statele aliate în cadrul misiunilor de menținere a păcii, participarea la înlăturarea urmărilor calamităților naturale sau în cazul unor situații de urgență.

În ultimii ani, Forțele Aeriene Române au participat la mai multe misiuni sub drapelul NATO și al Uniunii Europene transmite Agerpres.

Cele mai citite

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...
Ultima oră
Pe aceeași temă