17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialZeci de jandarmi, cercetaţi într-un dosar privind obţinerea de credite cu acte...

Zeci de jandarmi, cercetaţi într-un dosar privind obţinerea de credite cu acte false

Zeci de jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba sunt cercetaţi de procurorii DNA într-un dosar de corupţie privind obţinerea unor credite bancare pe baza unor adeverinţe de salariu falsificate, susţin surse judiciare, transmite Mediafax.

Surse judiciare au declarat, miercuri, că procurorii DNA Alba Iulia instrumentează un dosar în care sunt cercetaţi câteva zeci de angajaţi sau foşti angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Alba, pentru că ar fi obţinut credite bancare pe baza unor adeverinţe falsificate.

Potrivit surselor citate, dosarul a fost deschis în 2012 şi, în urma cercetărilor de până acum, procurorii de la DNA au stabilit că jandarmii obţineau adeverinţe de salariu, în care venitul acestora era falsificat şi mărit, astfel încât să poată obţine credite bancare, în special credite ipotecare.

Sursele citate au precizat că în acest dosar sunt cercetate şi persoane care au sau au avut funcţii de conducere în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba.

De asemenea, potrivit aceloraşi surse, cercetările în acest caz au început ca urmare a instrumentării de către procurorii din Alba a unui alt dosar în care o femeie din Alba Iulia acuză de şantaj, ameninţare şi sechestrare un căpitan de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba, bărbat cu care ar fi avut o relaţie.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, Cosmin Jurcoveţ, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că unitatea a fost informată la finalul anului trecut despre o anchetă a DNA Alba Iulia, care ar viza angajaţi ai instituţiei.

Jurcoveţ a spus că, la acea dată, procurorii DNA Alba Iulia au solicitat unităţii să dispună ca 35de angajaţi să vină la audieri privind un dosar pe care procurorii anticorupţie îl instrumentează.

“Am fost înştiinţaţi de ancheta DNA care se desfăşoară cu privire la anumiţi angajaţi din unitatea noastră. Noi am pus la dispoziţia organelor abilitate toată documentaţia solicitată până acum. Urmează ca, în funcţie de modul de finalizare al anchetei, să luăm măsuri, dacă anumiţi angajaţi vor fi găsiţi vinovaţi”, a mai spus Cosmin Jurcoveţ.

Întrebat dacă unitatea a fost informată despre începerea urmării penale sau trimiterea în judecată a vreunui angajat, Jurcoveţ a răspuns că Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba nu a primit o astfel de informare şi nici nu a luat măsuri disciplinare legate de acest caz.

El a adăugat că IJJ Alba nu a primit nici vreo informare privind derularea acestui dosar.

Cele mai citite

Victoria Rusiei va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial

O victorie a Rusiei în Ucraina va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial. Aceasta este una...

BEC anunță că statisticile privind prezenţa la vot în data de 9 iunie vor fi prezentate în timp real

Biroul Electoral Central(BEC) pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024...

Cehia dă asigurări Ucrainei că armamentul promis constând în sute de mii de obuze va sosi în curând

Premierul ceh Petr Fiala l-a asigurat marţi pe omologul său ucrainean Denis Şmîhal că primele muniţii din iniţiativa gestionată de Republica Cehă pentru achiziţionarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă