19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialZeci de imigranţi etiopieni înecați în largul Yemenului

Zeci de imigranţi etiopieni înecați în largul Yemenului

Naufragiul unei ambarcaţiuni în largul Yemenului a provocat moartea a 70 de imigranţi etiopieni, potrivit Ministerului yemenit de Interne, relatează Mediafax, care citează AFP.

Ambarcaţiunea care transporta imigranţi clandestini provenind din Cornul Africii a eşuat în largul Al-Makha, un oraş portuar din Yemen, în apropiere de strâmtoarea Bab el-Mandeb, a declarat ministerul duminică seara.

Acesta nu a precizat data naufragiului, cauzat de condiţiile climatice nefavorabile.

"Toţi cei care se aflau la bord au murit. Erau în număr de 70, toţi etiopieni", a adăugat ministerul.
Accidentele mortale sunt frecvente pentru imigranţii africani care încearcă să ajungă în Yemen prin Marea Roşie şi golful Aden.
La 31 mai, 60 de imigranţi somalezi şi etiopieni, precum şi doi yemeniţi membri ai echipajului s-au înecat în largul coastelor Yemenului în naufragiul ambarcaţiunii lor.

Imigranţii africani, în principal etiopieni şi somalezi care au fugit de sărăcie sau violenţe, intră de obicei în sudul Yemenului cu ambarcaţiuni după care îşi continuă periplul către frontiera cu Arabia Saudită, ţară bogată în petrol.

În ultimii cinci ani, peste 500.000 de persoane, în principal somalezi, etiopieni şi eritreeni au ajuns în Yemen prin golful Aden şi Marea Roşie, la bordul unor nave supraîncărcate, mai scrie Mediafax.

Yemen găzduieşte până la două milioane de imigranţi, majoritatea infiltraţi ilegal în această ţară din Peninsula Arabă, potrivit estimărilor neoficiale citate în mod curent de experţi şi asociaţii umanitare.

Cele mai citite

Turbulențe puternice pe un zbor Singapore Airlines. Un pasager a murit

Un pasager a murit și 30 de persoane au fost rănite după ce un pe zbor al Singapore Airlines au fost turbulențe puternice, aruncând...

Sindicatele din Cultură afirmă că nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media "CulturMedia" afirmă că membrii acesteia nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ. Acest...

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia, în scop turistic, cu buletinul

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia în baza cărţii de identitate pe o perioadă de maxim 90 de zile, potrivit unui decret semnat...
Ultima oră
Pe aceeași temă