12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialWeekend sportiv

Weekend sportiv

Majoritatea competiţiilor interne în care sunt implicate formaţii constănţene s-au reluat după pauza de iarnă, Divizia A1 la volei fiind chiar la un pas de a se încheia.

Nu mai puţin de cinci echipe constănţene joacă în acest week-end în campionatele interne, altele decât cele de fotbal. Două formaţii evoluează în semifinalele campionatului de volei, cele două echipe de handbal joacă şi ele meciuri importante în campionat, iar rugbyştii de la Farul îşi fac pentru prima oară apariţia, în 2011, în faţa propriilor suporteri, într-un meci oficial.

Cele mai importante dispute sunt cele din campionatul de volei unde constănţenii se luptă pentru un loc în finală. Băieţii de la CVM Tomis joacă împotriva celor de la Explorări Baia Mare, în timp ce fetele vor juca în compania celor de la Dinamo. Ambele echipe vor juca câte două partide în Sala Sporturilor din Constanţa. Primele două jocuri sunt programate vineri.

Băieţii vor juca de la ora 17.00, iar fetele îşi fac apariţia pe teren, trei ore mai târziu. Sâmbătă se vor juca alte două meciuri, după acelaşi program. Tomitanii vizează câte două succese pentru a-şi apropia biletele pentru finală. Semifinalele Diviziei A1 la volei, atât feminin, cât şi masculin se joacă după sistemul cel mai bun din cinci jocuri. Următoarele partide din penultimul act al întrecerii vor avea loc la mijlocul săptămânii viitoare.

Echipele de handbal nu se luptă încă pentru titlu. HCM Constanţa are însă nevoie de un succes în faţa celor de la Baia Mare pentru a se menţine în fruntea clasamentului Ligii Naţionale în timp ce fetele trebuie să limiteze proporţiile scorului în faţa celor de la Universitatea Jolidon Cluj.

Campionii de la HCM vor evolua împotriva celor de la Baia Mare, sâmbătă, cu începere de la ora 11.00. La un punct distanţă de principala contracandidată la titlu, HC Odorhei, şi la egalitate cu UCM Caraş-Severin, constănţenii nu au voie să facă nici un pas greşit în drumul către titlul naţional cu numărul şase. De partea cealaltă, fetele se află în coada clasamentului şi nu mai au nici un obiectiv.

Marinarii sunt favoriţi în disputa cu arădenii

Victoria dramatică de la Timişoara, din prima etapă a Superligii de rugby, a arătat că RCJ Farul Constanţa mai are mult de muncă până la titlu. Din fericire pentru băieţii antrenaţi de Cristian Brănescu, aceştia vor întâlni în runda a doua a competiţiei o altă formaţie care nu poate emite pretenţii. RCJ va juca în compania celor de la CSU Arad, formaţie care în prima rundă nu a reuşit să marcheze nici un punct în faţa celor de la Dinamo (0-28), deşi au jucat pe propriul teren. RCJ-Arad se joacă sâmbătă, de la ora 11.00, pe Stadionul „Mihai Naca”.

4 din cele cinci echipe constănţene care joacă la finele acestei săptămâni au ca obiectiv titlul naţional.

Cele mai citite

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă