21.5 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialVulpile, vaccinate antirabic din avion

Vulpile, vaccinate antirabic din avion

Vulpile din judeţele Braşov, Covasna, Harghita şi Mureş vor fi vaccinate antirabic atât manual, cât şi cu ajutorul unor momeli cu vaccin, aruncate dintr-un avion.

Campania de vaccinare a vulpilor va dura 10 zile, timp în care un avion utilitar va împrăştia 25 de momeli cu vaccin pe fiecare kilometru pătrat în zonele greu accesibile. În total, vor fi folosite peste 5.000 de momeli, potrivit Digi24.ro.

Citeşte şi: Cum ne vedem noi şi cum ne văd străinii: pericol de rabie, gepatită şi febră tifoidă

Acestea sunt sub forma unor tablete cu miros puternic de peşte. În acelaşi timp, echipe formate din veterinari şi pădurari vor pune momeli şi în zona vizuinelor vulpilor, sau acolo unde animalele beau apă.

În cazul în care se găseşte o momeală într-o zonă locuită, cu mâna protejată de o mănuşă sau o pungă de plastic, momeala poate fi luată şi dusă într-o zonă împădurită.

Citeşte şi: O fetiţă cu simptome specifice rabiei a murit la spital după ce a fost muşcată de un câine

Persoanele care intră în contact cu vaccinul administrat vulpilor au nevoie de asistenţă de urgenţă, ca şi în cazul expunerii la un animal suspect de turbare.  

Anul acesta, în Braşov au fost confirmate nouă focare de rabie, iar două dintre ele încă sunt active în zona Făgăraşului.

Cele mai citite

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...

Ciucă, despre salariul minim: S-a stabilit ca această mărire să fie de 400 de lei, cu menţiunea că 300 de lei să rămână sumă...

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că decizia pentru mărirea salariului minim este luată, adăugând că este nevoie de sprijinirea mediului de afaceri. Nicolae Ciucă...

STB, despre un accident produs astăzi, în care a fost implicat un tramvai

Un autoturism a virat, fără să se asigure, pe Șoseaua Ștefan cel Mare/Calea Floreasca din Capitală, sens Banu Manta, în fața unui tramvai din...
Ultima oră
Pe aceeași temă