20 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialVlas: Vîntu o să iasă din puşcărie, procesul este unul politic

Vlas: Vîntu o să iasă din puşcărie, procesul este unul politic

Administratorul FNI, Ioana Maria Vlas, acuză conducerea penitenciarelor că i-a fost încălcat dreptul de a vorbi cu presa. Marţi, după ce a aflat că membrii comisiei de eliberare condiţionată i-au amânat cererea cu încă două luni, Vlas a vrut să vorbească cu ziariştii strânşi în faţa Penitenciarului Târgşor. Ea spune că cei de la ANP i-ar fi impus să nu dea niciun interviu. Cât despre procesul lui Vîntu, Vlas spune că este unul politic, potrivit Realitatea.net.

În ultimele zile, jurnaliştii au făcut demersuri pentru a înregistra un interviu cu Ioana Maria Vlas, care se află la închisoarea Târgşor. Răspunsul Administraţiei Penitenciarelor a fost acelaşi: “Doamna Vlas nu doreşte să vorbească”. În cele din urmă, Ioana Maria Vlas a rupt tăcerea.

“A venit din partea conducerii şi a spus că mă roagă să nu dau. I-am zis că sunt de acord, nu vreau să le fac probleme. Nu ştiu ce probleme ar fi putut apărea. În ultimele luni aceasta a fost poziţia lor: vă rugăm să nu daţi. Nu vreau să le fac niciun fel de probleme până la punctul în care îmi fac ei. Spun că mă comport civilizat, că sunt cuminte, că sunt disciplinată, că fac tot ce mi se spune şi, pe de altă parte, spune că trebuie să stau în puşcărie ca să mă monitorizeze că nu m-am reeducat destul”, a declarat Vlas.

Întrebată dacă nu se teme de răzbunare, Vlas a spus: “Şi ce o să îmi facă? O să mă încuie la izolare?”

Despre procesul de azi în care Sorin Ovidiu Vîntu a cerut revocarea mandatului său de arestare, Vlas a spus, în exclusivitae pentru Realitatea TV, că acest scandal este unul politic.

“Vîntu o să iasă din puşcărie. Este inutilă această agăţare. Ăsta este într-adevăr un proces politic. Eu nu îl apăr pe Sorin. Dacă nu l-au agăţat când trebuia, acum este too late”, a mai spus Vlas.

Conducerea Penitenciarului Târgşor susţine că nu i-a sugerat Ioanei Maria Vlas să nu facă declaraţii presei.

“În cazul doamnei Vlas, aceasta în repetate rânduri a dat declaraţii scrise prin care afirmă că nu este de acord să fie intervievată. Probabil că nemulţumirea dânsei provine din faptul că a primit din partea comisiei din Penitenciarul Târgşor o amânare de două luni. Cele afirmate de doamna Vlas nu pot fi susţinute, cu atât mai mult cu cât a beneficiat de dreptul legal la convorbiri telefonice şi a putut contacta, ca şi de această dată, persoanele pe care le-a avut pe lista de convorbiri telefonice”, a spus Johanna Popescu, purtător de cuvânt ANP.

Cele mai citite

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, „zburat” din bordul administrativ de la Romsilva

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, a primit recent un cadou neplăcut din partea ministrului PNL al Mediului, Apelor și Pădurilor, fiind ejectat...

Jaqueline Cristian, eliminată de la Roland Garros

Jaqueline Cristian a fost eliminată în runda inaugurală a turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a pierdut în două seturi,...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 26 mai 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 26 mai 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 26 mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă