18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialVîntu: Băsescu şi-a pus toţi câinii să sară pe mine

Vîntu: Băsescu şi-a pus toţi câinii să sară pe mine

Traian Băsescu este vinovat pentru tot ceea ce se întâmplă rău în România, a declarat omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, într-un interviu acordat Realitatea TV în luna mai şi difuzat de-abia joi, 16 septembrie, după eliberarea sa din arestul Poliţiei Capitalei, informează Hotnews.

“Îl consider responsabil de tot ceea ce se întâmplă rău în această ţară astăzi pe actualul preşedinte al României, Traian Băsescu”, a subliniat Vîntu.
 
“În România nu mai investesc pentru simplul motiv că domnul Băsescu şi-a pus toţi câinii să sară pe mine: procurori, judecători, miliţieni. Aici orice sergent-major îţi poate bloca conturile”, a afirmat el.
 
În opinia sa, locul instituţiilor puternice pe care şi le-ar fi dorit în România “azi e luat de Traian Băsescu”, iar aceste instituţii sunt “praf”.
 
Omul de afaceri a spus că se aştepta ca, după alegeri, în creierul “domniei sale se va instala şi o conştiinţă istorică” şi ar fi fost dispus să sprijine “orice demers constructiv al acestui personaj”.
 
“Nu, nu pot susţine un domn precum domnul Traian Băsescu. Consider că acest domn trebuie izolat pe scena politică românească”, a subliniat el.
 
“Am auzit că Videanu era interesat de Realitatea TV”
 
El a subliniat că nu are nicio intenţie să vândă trustul de presă Realitatea Caţavencu: “De vreun an şi jumătate se tot vehiculează că aş vinde… Nu, nu am avut nicio clipă intenţia să vând.  Mai nou din câte înţeleg se pare că din zona dlui Videanu se aude că s-a cumpărat Realitatea”
 
“Se tot vehiculează ideea că grupul asta ar urmă fie cumpărat de Dinu Patriciu. Zvonuri pe care domnia sa nu le-a infirmat, pentru că starea de megalomanie care îl caracterizează face, dacă nu să lanseze măcar, să lase să se înţeleagă că ar fi adevărat”, a comentat Vîntu.
 
“Nu am stofă de trădător”

 
Sorin Ovidiu Vîntu a dezminţit zvonurile potrivit cărora l-ar fi trădat pe Mircea Geoană, în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2009: “Vizavi de opinia unor domni că l-aş fi trădat pe Geoană, eu nu am stofă de trădător şi nu fac parte din modelul cultural pe care o categorie de politicieni încearcă să o impună”, a spus el.
 
Pe de altă parte, Vîntu a precizat că nu a “pus bani în campania electorală” de la prezidenţiale şi s-a întrebat “de unde prostia asta că un om de afaceri nu are voie să se întâlnească cu un om politic”.
 
“Îmi iubesc ţara”
 
Sorin Ovidiu Vîntu a spus că, din punct de vedere al omului de afaceri, consideră că ar trebui să plece din România, dar că cetăţean nu vede unde ar putea trăi în altă parte. “Îmi iubesc ţara”.
 
Întrebat de jurnalistul Adrian Ursu cum se explică faptul că Vîntu, ca om de afaceri, are o viziune de dreapta, iar Realitatea TV apare uneori că având accente de stânga, el a răspuns: “Dreapta nu înseamnă să-ţi asasinezi cetăţeanul. Dreapta, ca şi stânga, ar trebui în primul rând să-şi protejeze cetăţeanul.”  

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...
Ultima oră
Pe aceeași temă