25 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialVIN PLOILE. Vezi PROGNOZA METEO pe 3 ZILE

VIN PLOILE. Vezi PROGNOZA METEO pe 3 ZILE

Marţi în Banat, Crişana, Maramureş, nordul Moldovei şi al Transilvaniei valorile termice vor marca o scădere faţă de luni. În această parte a ţării cerul va fi noros şi pe arii extinse va ploua, potrivit realitatea.net.

Spre seară însă, în vestul extrem ploile se vor transforma în lapoviţă, apoi ninsoare. În restul teritoriului vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, înnorările vor fi temporare şi local va ploua slab.

Vântul se va intensifica temporar în sudul şi în vestul ţării şi local în zonele centrale. Temperaturile maxime vor fi de la 23 grade în nordul extrem al Moldovei până la 13-15 grade în Bărăgan şi Dobrogea. În regiunile estice vor fi condiţii de ceaţă

În capitală, marţi va fi încă o zi de primăvară, cu 4-6 grade dimineaţa şi 11-12 grade la amiază. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări şi ploi slabe, în special în primele ore ale zilei. Vântul va sufla în general moderat.

În Banat, Crişana, Maramureş şi nordul Transilvaniei maximele scad dar şi aşa este cald pentru această dată: 8 grade la Timişoara, Oradea şi Satu Mare, 7 la Cluj Napoca si 5 la Miercurea Ciuc. În sudul Transilvaniei însă maxime comparabile cu cele de ieri: 10 grade la Deva, Sibiu şi Braşov.În sud, vreme caldă ca şi ieri, cu înnorări temporare şi local ploi slabe. 15 grade la Călăraşi este cea mai mare maximă la amiază.În Dobrogea, soare dar şi înnorări şi ploi neinsemnate cantitativ. Valori termice ridicate încă de dimineaţă. Maxime de 14-15 grade, cu peste 10 grade mai mari decât mediile climatologice.Şi în Moldova de sud vremea se menţine la parametri de ieri, cu înnorări temporare şi ploi slabe răzleţe şi cu maxime de 12 grade la Focşani şi 14 la Galaţi. Către nord norii şi ploile se înmulţesc iar valorile termice scad semnificativ: 5 grade maxima în Bacău, 7 la Iaşi şi 4 la Suceava şi Botoşani. Dimineaţa sunt condiţii de ceaţă.

Miercuri, răcirea continuă aşa că în jumătatea de nord a ţării regimul termic ajunge apropiat de cel normal la această dată, cu maxime între minus 1 grad la Suceava şi 4 grade la Timişoara, Deva, Sibiu şi Tecuci. În jumătatea de sud sunt între 5 şi 10 grade, cu cele mai mari valori pe litoral la Constanţa.

În vestul, centrul şi nordul ţării cerul va fi noros şi vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare.În capitală, 1-3 grade dimineaţa şi o maximă de 7-8 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi posibil ploaie slabă în primele ore ale zilei.Vântul va avea intensificări temporare.

Joi, în Moldova deja vorbim de vreme rece pentru această dată cu maxime negative până la minus 5, minus 4 grade. Cele mai mari maxime, 7-8 grade, vor fi în Banat, Oltenia şi sudul Munteniei. Până seara ploile vor acoperi toată jumătatea sudică a ţării urmând ca odată cu lăsarea serii să se transforme în lapoviţe şi ninsori şi să se extindă în toată ţara.În Bucureşti, cerul se va înnora treptat, vântul se va intensifica, în cursul serii va ploua şi noaptea ploaia trece în lapoviţă şi ninsoare.

Dimineaţa minus 4, minus 3 grade. Temperatura maximă, în scădere faţă de zilele anterioare, va fi de 3-5 grade.

Cele mai citite

Român, arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Un cetăţean român a fost arestat preventiv, fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de...

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...

Legendarul Claudio Ranieri s-a retras din fotbal cu o înfrângere

Cagliari a fost învinsă pe teren propriu de Fiorentina, cu scorul de 2-3, în etapa cu numărul 38 din Serie A. Acesta a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă