28.3 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Ministerul Transporturilor înapoiază banii GFR

VIDEO. Ministerul Transporturilor înapoiază banii GFR

Ministerul Transporturilor va returna garanţia de 10 milioane de euro depusă de Grupul Feroviar Român (GFR) pentru participarea la privatizarea CFR Marfă, iar contul escrow de 20 de milioane de euro a fost deja deblocat, a declarat, marţi, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, conform Agerpres.

Citeşte şi: Privatizarea CFR Marfă a eşuat. Ce au declarat Gruia Stoica şi Ramona Mănescu

“Garanţia va fi returnată, aşa cum au indicat şi consultanţii CFR Marfă, Muşat şi Asociaţii şi Deloitte. Contul escrow a fost deblocat, iar garanţia urmează să fie returnată mâine (miercuri n.r.)”, a spus Mănescu.

În ceea ce priveşte păstrarea  secretarului de stat Cristian Ghibu în conducerea comisiei de privatizare, ministrul Transporturilor a negat acest lucru.

Ea a adăugat că va prezenta un nou calendar al privatizării CFR Marfă în Guvern la finele săptămânii. “Noul calendar va fi prezentat întâi Guvernului, apoi presei. Trebuie întâi agreat în Guvern'” a explicat ministrul.

 


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/01241360037a555b98a9c5f24ff66063/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Privatizarea CFR Marfă a eşuat întrucât clauzele suspensive de care era condiţionată finalizarea tranzacţiei nu au fost îndeplinite, iar cumpărătorul, Grup Feroviar Român, nu a plătit întreaga sumă licitată până la 14 octombrie, când era data-limită prevăzută în Hotărârea de Guvern.

GFR a depus o garanţie de 10 milioane de euro şi a depus un avans de 20 milioane de euro într-un cont escrow, reprezentând 10% din valoarea acţiunilor CFR Marfă pe care urma să le preia. Dacă privatizarea s-ar fi încheiat cu succes, GFR trebuia să achite încă 172 milioane de euro.

Privatizarea CFR Marfă nu s-a putut însă finaliza la termenul limită, 14 octombrie, pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei.

Săptămâna trecută, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor să înceapă procedurile pentru o nouă privatizare a companiei, proces care să fie încheiat până în vara anului viitor.

Cele mai citite

Cum vor circula mijloacele STB de Rusalii

În contextul Sărbătorii Rusaliilor, luni, în data de 24.06.2024, liniile de transport public vor funcționa conform programului unei zile de duminică, anunță Societatea de...

Canicula a leșinat din cauza Dianei Șoșoacă

Ilustrație: Marian Avramescu Valul de căldură ce a poposit deasupra Bătrânului continent și care i-a pus pe gânduri și pe specialiștii Administrației Naționale de...

În comunele Chețani și Poșaga se va organiza un nou tur de scrutin

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat organizarea unui nou tur de scrutin pentru funcția de primar în comunele Chețani, județul Mureș, și Poșaga, județul Alba,...
Ultima oră
Pe aceeași temă