19.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO.METODA de furt cu TELECOMANDA se întoarce. Aveţi grijă ce lăsaţi în...

VIDEO.METODA de furt cu TELECOMANDA se întoarce. Aveţi grijă ce lăsaţi în maşini

Majoritatea maşinilor care circulă pe străzile României au sistem de închidere centralizat. Cu toate că este considerat o măsură de siguranţă, deoarece nu mai exista riscul să uiţi una dintre portiere deschise, s-a demonstrat că infractorilor nu le este greu să treacă de acest ”obstacol”.

Doi bărbaţi au fost prinşi în flagrant de poliţie, în timp ce furau bunuri dintr-o maşină, după ce bruiasera sistemul de închidere centralizată cu o telecomandă.

Metoda nu este nouă. În anii trecuţi era o adevărată isterie, în România, privind bruierea sistemelor de închidere de la maşini. Chiar şi modul de operare este unul clonat după alţi infractori.

IATĂ CUM ACŢIONEAZĂ O ASTFEL DE TELECOMANDĂ:

 

sursa: www.youtube.com

Cei doi au fost prinşi luni seara, în timp ce se deplasau cu un autoturism pe străzile Capitalei, efectuând numeroase manevre de schimbare a direcţiei de deplasare pentru a verifica dacă sunt urmăriţi.

Cum acţionau hoţii

Poliţiştii bucureşteni au continuat urmărirea suspecţilor şi i-au observat cum ar fi încercat, de mai multe ori, să bruieze sistemele de închidere centralizată a mai multor autoturisme, fără a reuşi acest lucru.

În jurul orei 22.00, cei doi suspecţi au parcat autoturismul, cu care se deplasau, pe o stradă din Sectorul 1 şi au folosit, din nou, telecomanda pe care o aveau asupra lor, reuşind astfel să bruieze sistemul de închidere al unui autoturism parcat în apropiere.

Imediat după ce proprietarul autoturismului a părăsit zona, unul dintre suspecţi ar fi deschis portbagajul autoturismului părţii vătămate, de unde ar fi reuşit să sustragă o valiză în care se aflau mai multe bunuri şi bijuterii, în timp ce al doilea suspect supraveghea locul faptei pentru a nu fi surprinşi.

După ce ar fi reuşit să sustragă bunurile din autoturismul părţii vătămate, cei doi suspecţi au părăsit zona cu maşina lor.

După ce s-au asigurat că nu pun în pericol viaţa cetăţenilor, poliţiştii Capitalei au procedat la blocarea în trafic a autoturismului suspecţilor, cei doi bărbaţi fiind imobilizaţi şi conduşi la sediul Sectorului 3 Poliţie – Serviciul de Investigaţii Criminale, pentru verificări şi stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Prejudiciul, în valoare de 6.000 de euro, a fost recuperat în totalitate de judiciariştii bucureşteni şi predat părţii vătămate.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii de investigaţii criminale, a reieşit faptul că persoanele în cauză sunt suspectate şi într-un alt furt din auto, comis la data de 28 aprilie a.c., prin acelaşi mod de operare.

Cercetările sunt continuate de judiciariştii Secţiei 10 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu suspecţii în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...

“Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei”, susține fostul general Coldea

Florian Coldea, general în rezervă și fost prim-adjunct al directorului SRI, s-a prezentat în dimineața de luni, 27 mai, la un sediu de poliție...

EXCLUSIV: Se confirmă dezvăluirile România Liberă – Judecătorul de la Tribunalul București vizat de grupul mafiot pentru soluția dată în Cazul Adamescu

GRUP MAFIOT PENTRU ÎNGENUNCHIEREA JUSTIȚIEI DIN ROMÂNIA ȘI UCIDEREA FIULUI LUI DAN ADAMESCU Foto: de la stânga la dreapta - Procurorul Adrian George Matei, Carmen...
Ultima oră
Pe aceeași temă