18.7 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSpecialVIDEO&FOTO: Topul celor mai vechi site-uri naționale. Cum arăta România pe net...

VIDEO&FOTO: Topul celor mai vechi site-uri naționale. Cum arăta România pe net în urmă cu 20 de ani

În prezent, în România, sunt înregistrate aproximativ un milion de site-uri și domenii .ro, potrivit rotld.ro. Asta nu înseamnă că site-uri cu terminații precum “.eu“, “.org“, sau “.com” nu pot fi site-uri administrate din România. Dar site-urile .ro sunt 100% românești pentru că sunt verificate de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică și nu poți înregistra domeniu cu inițialele țării dacă site-ul tău nu își desfășoară activitatea în România.

România liberă a făcut pasul în timp și a descoperit cele mai vechi site-uri românești din perioada 1996 – 2000.

PROTV.ro

În urmă cu aproape 20 de ani, pe 22 decembrie 1996, apărea site-ul televiziunii Pro TV. Este cel mai vechi site românesc și primul site al unei televiziuni private din România. Astăzi televiziunea este cunoscută românilor pentru show-urile : “Românii au Talent”, “Vocea României” și “Sunt celebru, scoate-mă de aici”.

CITEȘTE ȘI: Cine este cu adevărat ultimul câștigător al competiției Vocea României

CITEȘTE ȘI: Află poveștile concurenților de la Românii au Talent

ProFM

La aproape doi ani diferență, trustul MediaPro mai bifează o premieră. Pe 16 ianuarie 1998 se lansează primul site al unui post de radio privat.

Site-ul Președintelui României este Atomic

La 1 decembrie 1998 se lansează oficial primul site românesc guvernamental presidency.ro. Nici două săptămâni mai târziu, site-ul nișat pe difuzare de videoclipuri, Atomic își lansează site la 12 decembrie 1998.

TVR.ro și Antena 1

Deși Televiziunea Română are o vechime de zeci de ani, site-ul oficial al postului național a fost lansat abia pe 25 ianuarie 1999. În aceeași zi și Antena 1 își lansează site-ul antena1.ro

CITEȘTE ȘI: Cum mai arată astăzi cele mai vechi site-uri din lume

Radio 21 înainte de MAE

 La 20 aprilie 1999, site-ul Radio 21 devine prezent și în online. La 6 luni diferență, și Ministerul Afacerilor Externe își lansează site-ul mae.ro la  5 octombrie 1999.

Anul 2000, anul BNR, Adevărul, Prima TV și România Liberă

La 3 martie 2000, Banca Națională a României lansa bnr.ro. O lună mai târziu, pe 8 aprilie 2000, cotidianul Adevărul avea site, iar la o jumătate de an diferență, pe 7 octombrie 2000 cotidianul România Liberă apărea și online, după aproape 200 de ani de print.  Pe 10 noiembrie 2000, televiziunea Prima TV intra și ea online.

</p>

Cele mai citite

Șoșoacă a leșinat după ce ar fi înghițit un jandarm de la brută(rie) care i-a căzut greu

Ilustrație: Marian Avramescu Serviciul de Ambulanță și SMURD au fost apelate să intervină, după ce senatoarea cu potențial de europarlamentar și cu SOS, dar...

Șoșoacă a leșinat după ce ar fi înghițit un jandarm de la brută(rie) care i-a căzut greu

Ilustrație: Marian Avramescu Serviciul de Ambulanță și SMURD au fost apelate să intervină, după ce senatoarea cu potențial de europarlamentar și cu SOS, dar...

Lasconi l-a luat pe Drulă pe la spate, cu avânt (câmpu)lungesc

Ilustrație: Marian Avramescu Alegerile locale și europarlamentare, teoretic, finalizate recent – dacă mai facem uitate câteva sute/mii buletine de vot – au scos la...
Ultima oră
Pe aceeași temă