14.9 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. ATENTAT cu BOMBĂ, dejucat la Piatra Neamţ. Cinci persoane au fost...

VIDEO. ATENTAT cu BOMBĂ, dejucat la Piatra Neamţ. Cinci persoane au fost REŢINUTE. Vezi imagini cu amplasarea bombei

UPDATE: Cinci dintre cele şase persoane duse la audieri la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Neamţ în cazul privind tentativa de asasinat a interlopului Bogdan Mararu au fost reţinute, vineri seară, de procurori, potrivit Mediafax.

UPDATE: Surse din cadrul anchetei au declarat că a fost filmat momentul în care bomba a fost plasată sub maşină. Potrivit celor mai recente informaţii, bomba a fost legată la toate pedalele maşinii.

_ _ _ _

UPDATE: Agenţii Serviciului Român de Informaţii (SRI) au găsit sub maşina de la Piatra Neamţ “un kilogram de explozibil plastic de provenienţă străină”, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava.

Totodată, Sorin Sava a anunţat că acţiunea de dezamorsare s-a încheiat, astfel că ameninţarea cu bombă a fost înlăturată.

Citeşte şi SRI: Explozibilul de la Piatra Neamţ, de PROVENIENŢĂ STRĂINĂ

_ _ _ _

UPDATE: Bomba a fost desprinsă de sub maşina lui Bogdan Mararu, a anunţat prefectul de Neamţ, Ilie Mitea.

Citeşte şi Prefectul de Neamţ: Dispozitivul exploziv a fost desprins de sub maşină

_ _ _ _

UPDATE. Echivalentul explozibilului găsit sub maşina lui Bogdan Mararu este de 5,5 kilograme de trinitrotoluenul (TNT), iar o eventuală deflagraţie ar fi avut loc pe o suprafaţă de 350 de metri, potrivit unor surse judiciare, relatează Mediafax. Maşina sub care s-a găsit explozibilul se afla la 1,5 metri de blocul de propietarul vehicului, mai spun sursele citate.

Citeşte şi Răfuială între interlopi: Gheorghiţă Mararu, împuşcat mortal într-o cafenea

“La data de 11.01.2013, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamt, împreună cu ofiţeri de politie judiciară din cadrul BCCO Bacau şi SCCO Neamţ, au depistat, in flagrant delict, 3 învinuiţi, membri ai unei grupări specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă – omor calificat, distrugere calificată şi acte de terorism”, se arată într-un comunicat al DIICOT remis vineri.

Primele verificări arată că dispozitivul artizanal conţinea cantitatea de aproximativ 1 kilogram substanţă explozivă, probabil C4, iar detonarea urma dă fie realizată mecanic.

Membrii gruparii intenţionau să distrugă prin incendiere şi două spaţii comerciale, amplasate pe raza municipiului Piatra Neamţ, aparţinând altor două părţi vătămate, activitaţi care nu s-au realizat, urmare a intervenţiei organelor de urmărire penală, conform DIICOT.

Locatarii blocului din apropierea maşinii au fost evacuaţi.

Amintim că interlopul Gheorghe Mararu a fost omorât în data de 13 noiembrie 2010 într-o reglare de conturi care a avut loc într-o cafenea din Piatra Neamţ.

Citeşte şi Cine este Gheorghe Mararu, interlopul ucis la Piatra Neamţ

Cele mai citite

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...
Ultima oră
Pe aceeași temă