17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialVictor Ponta a convocat un comandament pentru situaţii de urgenţă, după inundaţiile...

Victor Ponta a convocat un comandament pentru situaţii de urgenţă, după inundaţiile de la Galaţi

Prim-ministrul Victor Ponta a convocat joi un comandament pentru situaţii de urgenţă la Palatul Victoria, după inundaţiile din judeţul Galaţi.

Comandamentul este coordonat de Viceprim-ministrul Liviu Dragnea. Alături de viceprim-ministru se va afla şi ministrul Afacerilor Interne Radu Stroe.

“Situaţia a fost extrem de gravă azi noapte în Galaţi şi este în continuare destul de gravă. Din informaţiile pe care le avem sunt 7 morţi, cinci s-au înnecat şi doi au făcut infarct, sunt multe drumuri afectate, sunt sute de gospodării afectate. Trebuie să procedaţi după ce finalizaţi operaţiunile de salvare dacă oameni mai pot locui acolo”, a declarat Liviu Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a informat că au fost mobilizaţi 800 de oameni şi 72 de mijloace tehnice în judeţul Galaţi. Gabriel Oprea şi Dan Nica au plecat în zona pentru analiza gravitatea situaţiei.

“Rezervele de stat sunt pregătite cu tot ceea ce este nevoie pentru a ajuta oamenii. Foarte rapid trebuie să ne informaţi care este necesarul în zonă”, a anuntat Liviu Dragnea.

Meteorologii au anunţat autorităţile că vor emite o avertizare cod galben de ploaie pentru toate judeţele din Moldova.

“În acest moment, în Moldova nu mai plouă, dar este posibil ca în această după-amiază să plouă din nou. Pentru la noapte, aria precipitaţiilor se va extinde. Vom emite o avertizare cod galben pentru toate judeţele din Moldova. Apreciem că cele mai multe precipitaţii sunt aşteptate în nordul Moldovei, dar nu excludem zona Galaţi, în special în zona Prutului. Perioada de instabilitate se va prelungi. Pe parcusul zilei de mâine vom reveni cu o nouă avertizare. Aceasta va viza sudul Moldovei”, a anunţat specialista în meteorologie.

Şapte persoane au murit şi alte cinci sunt date dispărute, la Galaţi, după ce ploile torenţiale au făcut ravagii în acest judeţ. Peste 700 de locuinţe sunt afectate, iar 17 localităţi sunt izolate. Traficul feroviar între Bârlad şi Galaţi a fost afectat.

Citeşte şi POTOP la Galaţi: ŞAPTE persoane au murit, 715 de case afectate, 17 localităţi sunt IZOLATE

Cele mai citite

Parlamentul Georgiei a aprobat legea împotriva “influenței străine”, în ciuda protestelor de pe străzi

Parlamentul din Georgia a aprobat legea menită să sancționeze "influența străină", în ciuda protestelor de pe străzi și a avertismentelor că proiectul de lege...

Un bărbat a fost accidentat mortal de un tren în Gara Ploiești Vest

Un bărbat a fost accidentat mortal de tren, marţi seară, în Gara Ploieşti Vest, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, potrivit agerpres.ro. Conform sursei...

Trafic de droguri la Constanța. O persoană a fost reținută

La data de 14 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au luat măsura...
Ultima oră
Pe aceeași temă