22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialVictor Atanasie Stănculescu, bolnav de leucemie. Generalul cere înterupera pedepsei

Victor Atanasie Stănculescu, bolnav de leucemie. Generalul cere înterupera pedepsei

Fostul general Victor Atanasie Stănculescu este bolnav de leucemie de grad zero, potrivit B1 TV. Ca urmare a bolii, el cere întreruperea pedepsei. Leucemia de grad zero se poate trata în sistemul penitenciar.

Avocatul lui Stănculescu, Cătălin Dancu, doreşte să folosească referatul medical al fostului general pentru a grăbi suspendarea pedepsei clientului său, pe termen de cel puţin un an, considerând că în caz contrar viaţa lui Stănculescu este pusă în pericol. De asemenea, avocatul a declarat că starea fostului general s-a înrăutăţit simţitor în ultima perioadă.

“Acest document atestă fără nicun fel de tăgadă faptul că dacă autorităţile române – mă refer aici în clar, instanţa Tribunal militar teritorial – nu va urgenta reconsiderarea poziţiei sale judecarea urgentă a suspendării execuţiei pedepsei pentru o perioadă de cel puţin un an generalul Stănculescu va muri,” a declarat Dancu.

În anul 1999 Victor Atanasie Stănculescu a fost condamnat de Curtea Supremă la 15 ani închisoare pentru omor deosebit de grav săvârşit prin reprimarea revoluţiei din Timişoara.

Cele mai citite

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă