17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialVezi care este mesajul Ungariei pentru România şi Slovacia

Vezi care este mesajul Ungariei pentru România şi Slovacia

Guvernul ungar nu va renunţa la susţinerea partidelor minorităţilor maghiare din statele învecinate, a declarat, în Parlamentul de la Budapesta, vicepremierul Zsolt Semjen, citat de Realitatea.net.

“Poziţia guvernului ungar este că partidele minorităţilor maghiare înseamnă supravieţuirea minorităţilor maghiare, în timp ce orientarea către partidele interetnice este anticamera asimilării”, a avertizat Semjen.

El a adăugat că executivul de la Budapesta va susţine în continuare aceste formaţiuni politice, pe care le va invita la sesiuni ale Conferinţei permanente maghiare.

El a subliniat că executivul ungar consideră în continuare Partidul Coaliţiei Maghiare (MKP) drept partenerul său în comunitatea maghiară din Slovacia.

Declaraţiile intervin după alegerile de sâmbătă, din Slovacia, câştigate detaşat de social-democraţii (Smer) lui Robert Fico, care au obţinut majoritatea în legislativ.

MKP a obţinut 4,28% din sufragii, adică sub pragul electoral de 5% necesar pentru a intra în noul legislativ.

Guvernul ungar este dispus să discute cu noul premier slovac, a dat asigurări Semjen, adăugând că, din informaţiile sale, Fico nu a făcut niciun comentariu antimaghiar în ultimul an şi jumătate.

Cele mai citite

Ciucă, reacție cu privire la tentativa de asasinat asupra premierului slovac

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a condamnat ferm tentativa de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico. A subliniat că astfel de acte de violență sunt...

Blinken spune că Israelul are nevoie de un plan clar și concret pentru viitorul Gaza

Israelul are nevoie de un plan clar și concret pentru viitorul din Gaza, unde se confruntă cu potențialul unui vid de putere care ar...

Un bărbat a fost accidentat mortal de un tren în Gara Ploiești Vest

Un bărbat a fost accidentat mortal de tren, marţi seară, în Gara Ploieşti Vest, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, potrivit agerpres.ro. Conform sursei...
Ultima oră
Pe aceeași temă