33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialVeste bună pentru profesorii navetiști. Guvernul va deconta transportul dascălilor

Veste bună pentru profesorii navetiști. Guvernul va deconta transportul dascălilor

Naveta către locul de muncă a cadrelor didactice și a personalului didactic auxiliar va fi decontat, potrivit unei Hotărâri de Guvern, adoptată miercuri de Executiv, informează Mediafax.

Cardele didactice care merg la locul de muncă fie cu mașina personală, fie cu trenul sau cu ambarcațiuni își vor primi banii înapoi la sfârșitul lunii următoare de la autoritățile locale.

Ministrul Educației Sorin Câmpeanu a declarat, miercuri, că „documentul mult așteptat” de profesori, mai ales de cei din mediul rural care fac naveta a fost adoptat în ședința de Guvern.

Citește și: EXAMEN DEFINITIVAT 2015. Ce spune Ministerul Educației despre neconcordanțele între subiect și barem

65 de mii de cadre didactice sunt vizate de reglementările acestei Hotărâri de Guvern”, a precizat Câmpeanu. “Naveta se decontează pentru transport auto, deci poate fi cu transport asigurat prin mijloace proprii sau de către transportatorii autorizați, la nivel feroviar însă este plafonat la prețul unui abonament CFR, cu ambarcațiuni, cu orice fel de transport”, a explicat ministrul Educației. 

Noutatea adusă de această HG constă “în obligativitatea autorităților locale de a prevedea în buget sumele necesare decontării navetei”, a adăuat Câmpeanu. Pentru a nu genera întârzieri, Câmpeanu a precizat că în primele 5 zile ale lunii, cadrele didactice trebuie să depună documentele justificative, iar până la sfârșitul lunii următoare, autoritățile locale trebuie să deconteze cheltuielile cu naveta.

Decontarea cheltuielilor pentru navetă este destinată profesorilor şi personalului auxiliar care nu deţine locuinţă în localitatea unde profesează.

Cele mai citite

Mașinile maro, negre și gri au cel mai ridicat kilometraj mediu din România

Deși culorile monocromatice precum alb, gri și negru domină piața vehiculelor la mâna a doua, mașinile vopsite în aceste culori nu sunt neapărat folosite...

Un autocar și un autocamion din Ucraina s-au ciocnit în județul Constanța. Autocarul transporta copii ucraineni în Bulgaria

Un autocar și un autocamion, ambele din Ucraina, s-au ciocnit în județul Constanța, în noaptea de duminică spre luni, 16 spre 17 iunie 2024. Accidentul...

Autoritățile vamale ucrainiene se pregătesc să pună embargo pe petrolul românesc

Nebunia petrolului rusesc a ajuns să afecteze și firmele românești care exportă produse petroliere în Ucraina. Un grup de magnați ucrainieni, grupați în compania...
Ultima oră
Pe aceeași temă