16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialVedete in anii 80, astazi icon-uri gay

Vedete in anii 80, astazi icon-uri gay

Daca in anii ’80 erati prea mici ca sa-i ascultati la "ceaiuri dansante", cu siguranta v-ati zbantuit pe muzica lor la bairamurile nouazeciste. Parca au fost creati pentru tari de lumea a treia – fetele canta un pop usor despre visul american (evazionist pentru adolecentii romani), in timp ce baietii sunt parca mai intelectuali. Este vorba de vedetele pop-disco ale anilor ’80.
Romanii care erau fericitii posesori ai unui video prin ’86-’87 puteau vedea, intre doua filme cu Bruce Lee urmatorul lucru: aburi, fum roz sau mov, din care ies, imbracate in piele Samantha Fox, Sandra sau Sabrina. Dupa aparitie, desi nici nu mai era nevoie, incepeau sa cante. Adoratorii de atunci le-au cam uitat, dar disco-ul nu moare. Comunitatea gay e gata sa-l salveze mereu.

Fetele de la pagina trei

Samantha Fox s-a impus in memoria barbatilor englezi pozand ani intregi ca "fata de la pagina trei", in tabloidul "The Sun". De la pozat topless la cariera muzicala pasul pare sa fie mereu mic si Smantha l-a facut fara ezitare. A avut succes cu hituri ca "Touch Me", "Nothing’s gonna stop me now" etc. Declinul Samanthei a fost la fel de rapid ca si ascensiunea – in 1995 deja nu a mai reusit sa se califice pentru Eurovision ca reprezentanta a Angliei. In 2005 a lansat un album doar in Canada. Ramane un icon pentru comunitatea gay.
Sandra, o cantareata de origine germana, a avut succes local un timp, dar apoi acompaniamentul mai ciudatel facut de sotul Michael Cretu a impus-o pe scena pop cu hituri ca "Everlasting love", sau "Maria Magdalena".
Caderea Sandrei a fost oficiala cand, dupa o pauza de creatie de sapte ani, a lansat un album mediocru, in care majoritatea pieselor erau reluari ale trecutelor succese din anii ’80. In 2006 a inceput lucrul la un album care ar fi primul fara nici un fel de contributie din partea lui Michael Cretu.
Sabrina a scos primul album in 1987. Ca si in cazul Samanthei Fox, un bust nefiresc de generos a ajutat-o de-a lungul carierei. Cel putin pana ce s-a certat cu casa de discuri si, desi a incercat sa existe "indie" pe piata, s-a pierdut definitiv. Dupa esec a jucat in trei piese de teatru si intr-un film italienesc cu succes local, "Emozioni".

Cele mai citite

Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz

Un recent accident aviatic petrecut la Aerodromul Spătaru din Buzău a adus la lumină o situație îngrijorătoare în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN)....

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă