32.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialVanghelie: Basescu "mananca papadie si salata"

Vanghelie: Basescu “mananca papadie si salata”

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat, luni, ca Traian Basescu "mananca papadie si salata", iar ministrul Turismului, Elena Udrea, este anemica "de la foarte multa papadie" si nu isi da seama ce declara, intrucat ia masa cu seful statului, anunta Mediafax.

"Cu papadia? Papadie mai mult domnul Basescu, si cu salata, pentru ca ii plac foarte mult legumele. Am inteles ca mananca papadie si salata", a spus Vanghelie, comentand astfel referirile sefului statului la papadie si salata, facute in sedinta de Guvern de duminica, in contextul in care ii cerea ministrului Educatiei sa inceapa reforma curriculara.

Intrebat cum comenteaza declaratiile ministrului Elena Udrea, care spunea ca PSD se gandeste sa iasa de la guvernare, Vanghelie a spus: "S-ar putea sa ia masa cu domnul presedinte, sa manance papadie multa si atuncea, dansa, fiind mai anemica de la foarte multa papadie, sa nu-si fi dat seama ceea ce a declarat".

Vanghelie a precizat, totodata, ca in sedinta conducerii coalitiei de luni dimineata colegii de la PDL au dorit sa stie "ce a facut Herodot" si au primit o explicatie foarte clara.

"Democrat-liberalii au vrut sa stie ce a facut Herodot si au avut o explicatie foarte clara. Erau pregatiti pe problema cu Herodot. Ne-au spus intre ce ani a fost domnul Herodot si s-a clarificat problema", a spus Vanghelie.

Seful statului a cerut ministrului Educatiei sa nu scoata sportul din scoli si sa adapteze programa scolara cerintelor economiei, a cerut ca la alegerile prezidentiale fiecare sectie de votare sa aiba un calculator conectat la Internet pentru a preveni turismul electoral si a mai solicitat reluarea platii sporurilor catre militarii din teatrele de operatiuni din luna iulie.

"Doamna Andronescu , o mare rugaminte la dumneavoastra. Sa facem sa nu ratam inca un an fara reforma in educatie, pentru ca situatia educatiei in Romania este dramatica din punct de vedere al calitatii. Nu vreau sa fac niciun fel de discutii polemice, dar am convingerea ca despre papadie si salata orice copil, daca intra pe Google, afla cum e cu papadia si salata. Daca vrea sa stie despre istoria antica, Herodot, intra pe Google. Hai sa revenim pe o programa adecvata, neincarcata si pe cat posibil adaptata economiei romanesti, pentru ca toate semnalele sunt ca nu mai avem mecanici auto, tinichigii pregatiti in scoli. Nu mai sunt licee de alimentatie, sa facem ospatari, sa facem ce ne trebuie! Ne facem filosofi si aia neincadrabili in campul muncii cu usurinta", a spus Basescu ministrului Educatiei.

Cele mai citite

Mama lui Michelle Obama, Marian Robinson, a murit la 86 de ani

Marian Robinson, mama fostei Prime Doamne a SUA, Michelle Obama, a murit la 86 de ani, scrie BBC. Într-o declarație, familia ei a precizat că...

MAE anunță că s-a autosesizat privind dispariția a trei persoane, posibil cetățeni români, în apele fluviului Natisone, în Italia

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) anunță, sâmbătă dimineața, că s-a autosesizat în urma informațiilor privind dispariția a trei persoane, posibil cetățeni români, în apele fluviului Natisone,...

Netanyahu e neschimbat: Încheierea războiului doar dacă Hamas va fi distrusă

Condiţiile pentru ajungerea la o ''încetare a focului permanentă'' în Fâşia Gaza nu s-au schimbat şi ele includ ''distrugerea'' Hamas şi ''eliberarea tuturor ostaticilor''...
Ultima oră
Pe aceeași temă