16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialUrmăreşte LIVE PROTESTELE din EGIPT. Armata va suspenda Constituţia

Urmăreşte LIVE PROTESTELE din EGIPT. Armata va suspenda Constituţia

Constituţia Egiptului va fi suspendată, iar Parlamentul va fi dizolvat în cazul în care preşedintele islamist Mohamed Morsi nu se va conforma solicitărilor cetăţenilor, avertizează armata egipteană, citată de postul Al-Arabiya, potrivit Mediafax.

Sute de mii de oameni participă, în acest moment, la manifestaţii organizate în centrul oraşului Cairo şi cer demisia preşedintelui islamist Mohamed Morsi.

Citeşte şi Opoziţia egipteană anunţă că nu susţine o “lovitură de stat militară”

Forţele opoziţiei denunţă atitudinea autoritaristă a preşedintelui Mohamed Morsi şi starea economiei. Morsi este acuzat că s-a îndepărtat de la obiectivele revoltei soldată cu înlăturarea lui Hosni Mubarak, concentrându-se doar pe atingerea intereselor formaţiunii islamiste Fraţii Musulmani.

Vezi şi FOTO: MILIOANE de oameni pe străzi. Aşa arată cele mai ample proteste din istoria Egiptului!

În pofida avertismentelor opoziţiei şi discuţiilor cu preşedintele SUA Barack Obama, Mohamed Morsi a respins ultimatumul de 48 de ore dat de armată pentru onorarea “revendicărilor poporului”. Ultimatumul expiră miercuri.

Opoziţia egipteană a anunţat că nu va susţine o “lovitură de stat militară”, desemnându-l pe Mohamed ElBaradei reprezentant al “tranziţiei politice”.

Cele mai citite

Scenă în aer liber în curtea interioară a Primăriei Capitalei

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade...

Salome Zurabișvili, președintele Georgiei, s-ao opus prin veto legii ‘influenţei străine’

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat sâmbătă că s-a opus prin veto legii criticate a 'influenţei străine', care a suscitat proteste masive în această...

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...
Ultima oră
Pe aceeași temă