20.7 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. VIDEO. Soarta TVR se decide vineri în Parlament. Zgonea convoacă deputaţii...

UPDATE. VIDEO. Soarta TVR se decide vineri în Parlament. Zgonea convoacă deputaţii la şedinţă prin SMS

UPDATE: Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, le-a trimis deputaţilor SMS-uri prin care îi convoacă la şedinţa plenului reunit de vineri, în care urmează să fie votat noul preşedinte director general al TVR, informează Mediafax.

Citeşte şi: Ordonanţa de urgenţă pentru TVR, adoptată de Guvern

“Dragi colegi, vă anunţ că vineri, 20 decembrie a.c., ora 12, se va convoca un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Această şedinţă a plenului reunit va înlocui şedinţa din 30 decembrie. Prezenţa dvs. este foarte importantă. Mulţumesc, Valeriu Zgonea”, scrie preşedintele Camerei în SMS-ul trimis deputaţilor, au relatat surse parlamentare pentru Mediafax.

 


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_min/90f819f4ae9c0fd0c84eedab0d09969d/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Parlamentul se va reuni, vineri, la ora 12.00, în şedinţă de plen, pentru a vota conducerea TVR, au declarat, pentru Mediafax, surse politice.

Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă care va permite, doar ca soluţie de urgenţă, birourilor reunite ale Parlamentului să aprobe conducerea TVR, dar numai dacă, vineri, nu va fi asigurat cvorum în plenul Parlamentului, a anunţat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

Citeşte şi: Şedinţa de Guvern, amânată de neînţelegerile din USL

“Cred că este în primul rând obligaţia Guvernului de a asigura buna funcţionare de zi cu zi a tuturor instituţiilor fundamentale – şi televiziunea publică este o instituţie fundamentală – printr-o ordonanţă de urgenţă vom asigura cadrul legal pentru situaţia pe care nu mi-o doresc, ca vineri, când este convocat din nou Parlamentul, să avem cu siguranţă o conducere la TVR. Vineri, Parlamentul este convocat, şi grupul PSD este convocat, şi PNL, şi toţi ceilalţi, va fi o propunere, sper să existe cvorum, să treacă. Dacă cumva nu trece, în baza acestei ordonanţe, deci numai ca soluţie de rezervă, pe timp de 60 zile Birourile reunite ale Parlamentului pot să numească o conducere interimară pe maxim 60 zile”, a spus Ponta.

El a precizat că a avut şi o “discuţie politică” cu PNL şi a înţeles poziţia acestei formaţiuni, pe care o respectă, şi a susţinut că îşi doreşte cel mai mult ca, vineri, plenul să numească o conducere la TVR.

Citeşte şi: Antonescu: PNL vrea ca Parlamentul să decidă conducerea interimară a TVR

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că PNL nu îl poate împiedica pe primul ministru să dea o ordonanţă de urgenţă privind conducerea interimară a TVR, dar aceasta nu va fi semnată de miniştrii PNL. El a precizat că PNL optează pentru numirea de către Parlament a conducerii interimare a TVR, şedinţa de plen reunit putând să aibă loc vineri.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că soluţia în cazul TVR este convocarea Birourilor Permanente reunite, după publicarea ordonanţei privind TVR.

Citeşte şi: Zgonea: Soluţia în cazul TVR este convocarea BP reunite, după OUG

Cele mai citite

Decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 24 mai 2024, o serie de decrete. Iată decretele semnate astăzi de președinte: Decret privind promulgarea Legii pentru completarea...

Lotul lui Iordănescu pentru ultimele partide înainte de EURO

Selecţionerul Edward Iordănescu a anunţat un lot de 28 de jucători pentru meciurile amicale cu Bulgaria şi Liechtenstein, ultimele teste înaintea EURO 2024.Noutăţile lui...

Anunț despre starea de sănătate a lui Robert Fico. Cum se simte premierul Slovaciei

Starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico este în uşoară ameliorare, a anunţat vineri spitalul unde este internat premierul, transmite AFP, care este...
Ultima oră
Pe aceeași temă