22.9 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE Scandal Franţa: Preşedintele Peugeot-Citroen va renunţa la pensia de 21 milioane...

UPDATE Scandal Franţa: Preşedintele Peugeot-Citroen va renunţa la pensia de 21 milioane euro

UPDATE Philippe Varin, CEO Peugeot-Citroen a anunţat că va renunţa la pensia de 21 milioane euro pe care urma să o primească din partea producătorului auto francez, o dată ce se retrăgea din activitate.

“Dat fiind respectul deosebit pe care îl Given faţă de angajaţii noştri dar şi consecinţele deciziilor dificile dar necesare, pe care trebuie să le iau, am decis să renunţa la prevederile pachetului meu de pensionare,” a declarat Varin într-o conferinţă de presă, potrivit ANE.

Varin, 61 ani, urmează să se retragă de la conducerea grupului auto francez, în 2014, cu trei ani mai devreme de expirarea contractului, un înlocuitor posibil pentru el fiind fostul director operaţional al Renault, Carlos Tavares.

——

Vestea că Philippe Varin, actualul preşedinte executiv al Peugeot-Citroen va încasa o pensie de 21 de milioane de euro, începând de anul viitor, când a decis să se pensioneze, a generat un scandal imens în Franţa, informează cotidianul spaniol, El Pais, în ediţia sa electronică de azi.

Cea mai mare parte a clasei politice a condamnat clauza ce garantează acestuia un venit net total de 310.000 de euro/an.

Clauza secretă semnată de Varin cu familia Peugeot a fost descoperită de către Confederaţia Generală a Muncii într-o notă a companiei Peugeot-Citroen, care cuprinsese în buget cele 21de milioane de euro pentru pensionarea lui Varin, directorul urmând să primească astfel 26.000 de euro net, pe lună.

Citeşte şi: Fostul adjunct al lui Ghosn, gata să preia conducerea Peugeot-Citroen!

Sindicatul a reamintit faptul că, Peugeot-Citroen trece printr-o situaţie dificilă, salariile angajaţilor fiind îngheţate, urmând să se facă economii anuale în valoare de 125 de milioane de euro.

Compania Peugeot-Citroen a apărat acordul încheiat cu preşedintele Varin, reamintind că, atunci când grupul contribuia la indicele CAC 40 de la Bursa din Paris, Philippe Varin câştiga 1,3 milioane de euro pe an, “cel mai mic salariu din această categorie”, renunţând la partea variabilă a salariului său. Conform grupului, nu este sigur că Varin se va pensiona atunci când va părăsi actualul post.

În România, conform datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, anul trecut, în România au fost vândute 600 de unităţi Citroen şi 1.475 Peugeot.

Cele mai citite

Radu Mihaiu, despre alegerile din Sectorul 2: Există secții unde lipsesc voturi, există secții unde se regăsesc voturi în plus

Primarul Radu Mihaiu atrage atenția că, după alegerile din Sectorul 2, "există secții unde lipsesc voturi, dar și mai grav, există secții unde se...

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...

Iohannis participă la reuniunea informală a Consiliului European. Se vor discuta candidaturile pentru președinția Consiliului și a Comisiei Europene

Președintele României, Klaus Iohannis, participă la reuniunea informală a Consiliului European în care se vor discuta candidaturile pentru principalele funcții europene. Reuniunea din 17 iunie...
Ultima oră
Pe aceeași temă