28.3 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Cei 17 vameşi de la Albiţa, reţinuţi pentru luare de mită...

UPDATE. Cei 17 vameşi de la Albiţa, reţinuţi pentru luare de mită şi trafic de influenţă, au fost arestaţi (VIDEO)

UPDATE. Magistraţii Tribunalului Vaslui au emis mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele celor 17 vameşi, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, informează Mediafax.

Doi poliţişti de frontieră şi un lucrător vamal vor fi cercetaţi în libertate însă nu vor putea părăsi ţara pentru următoarele 30 de zile.

17 vameşi din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au fost reţinuţi de procurorii DNA, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, transmite Mediafax.

Vameşii au fost reţinuţi în urma audierilor desfăşurate marţi noapte la sediul Poliţiei Judeţene Vaslui, după ce cu o zi în urmă au fost făcute percheziţii la sediul vămii.

—-

DNA a decis începerea urmăririi penală faţă de 23 persoane, respectiv 19 vamaşi şi 4 poliţişti de frontieră din punctul de trecere al frontierei Albiţa, la graniţa cu Moldova.

Vameşii sunt acuzaţi pentru luare de mită şi trafic de influenţă, după ce angajaţii DNA au descoperit că, în perioada mai – octombrie 2013, învinuiţii pretindeau şi primeau sume de bani (între 20 lei şi 50 euro) în schimbul permiterii tranzitării frontierei de est.

În schimbul sumelor de bani pretinse şi primite, învinuiţii efectuau controale vamale formale ale coletelor care erau expediate prin tranzitarea României, din Italia spre destinatari din Republica Moldova sau dinspre Republica Moldova înspre Italia, fără să verifice coletele conform normelor vamale (cantitate, conţinut).

_ _ _ _ _

Vameşii din punctul de trecere către Moldova au fost percheziţionaţi de inspectorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ei sunt suspectaţi de luare de mită, se arată într-un comunicat al DNA, remis redacţiei.

“În cursul dimineţii, s-au desfăşurat 27 de percheziţii la domiciliul unor persoane şi în alte locaţii aflate în judeţele Iaşi şi Vaslui. Totodată, Centrul Naţional Anticorupţie derulează o serie de activităţi similare în Republica Moldova. În cauză sunt vizate mai multe persoane, faţă de 23 dintre acestea fiind dispusă începerea urmăririi penale”, conform comunicatului DNA.


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/2e259af3cf156952275952f3471653b9/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

 

La ora transmiterii acestei ştiri, traficul rutier în Vama Albiţa, cea mai importantă de pe graniţa de est a României, este blocată în totalitate atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, conform Mediafax. Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră nu au putut preciza când se va relua activitatea în punctul de trecere a frontierei.

 

 

 

Cele mai citite

Apple amână lansarea funcțiilor bazate pe inteligență artificială în Europa

Apple va amâna lansarea a trei noi funcții de inteligență artificială, deoarece normele de referință ale Uniunii Europene în domeniul tehnologiei îi cer să...

Ambasadorul Marii Britanii în România, despre decizia CSAT de a dona Ucrainei un sistem PATRIOT

Ambasadorul Marii Britanii în România, Giles Portman, a apreciat decizia Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) privind donarea unui sistem PATRIOT către Ucraina,...
Ultima oră
Pe aceeași temă